2017. 09. 04. - 12:00

Miért kell nekünk dentálhigiénikus?

Miért kell nekünk dentálhigiénikus?

Egy megbízható fogorvosra szükségünk van, hiszen fogaink állapotát időről-időre fontos ellenőrizni, s korrigálni a problémákat, gyógyítani a beteg fogat. De miért lényeges a dentálhigiénikus?

Míg korábban kevésbé volt jellemző, hogy egy fogorvosi rendelőben dentálhigiénikus is várja a pácienseket, manapság egyre keresettebbé vált ez a szakma.

Napjainkban egyre több rendelőben kap szerepet a dentálhigiénés rendelés, azaz a szájápolási ellátás és tanácsadás. Ez a kezelés biztosítja, hogy a fogak épsége minél hosszabb távon megőrizhető legyen.

A fogfehérítést és a fogkőleszedést is bízhatjuk dentálhigiénikusra

A fogfehérítést és a fogkőleszedést is bízhatjuk dentálhigiénikusra

De mit is csinál pontosan a dentálhigiénikus?

A tanácsadáson belül egy dentálhigiénikus feladata megmutatni például a helyes fogmosást a páciensnek – amellyel a legkevésbé teszi lehetővé, hogy fogai gyorsan romoljanak.

Személyre szabottan elmagyarázza, milyen módszerekkel, technikákkal, eszközökkel tudják egészségesen tartani a fogakat – miért jó például a fogselyem, vagy a fogközt is tisztító fogkefe, miként lehet ezeket igazán hatékonyan alkalmazni.

A dentálhigiénikus megmutatja, mennyire mossuk helyesen fogainkat – létezik ugyanis ún. plakkfestő tabletta, amely csak a lepedéket színezi el a fogakon, pontosan kimutatva így, mely területeken nagyoltuk el a tisztítást.

A fogkőeltávolítást szintén dentálhigiénikus végzi. Az orvosnak számos más feladata van, ám a dentálhigiénikus igen jó a fogkő leszedésében. Ezért gyakorlott kézzel távolítják el azt.

A fogfehérítést, valamint a kisebb, lézeres tasakkezelést szintén rá lehet bízni képzett dentálhigiénikusokra.

Szerencsés dolog tehát, ha a fogorvos mellett saját dentálhigiénikussal is rendelkezik valaki, mert így mindig biztosított szájában a tiszta és baktériummentes környezet az esetleges fogászati beavatkozásokhoz.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.