Szépségfogászat - Fogpótlás

Miért kell nekünk dentálhigiénikus?

Miért kell nekünk dentálhigiénikus?

Egy megbízható fogorvosra szükségünk van, hiszen fogaink állapotát időről-időre fontos ellenőrizni, s korrigálni a problémákat, gyógyítani a beteg fogat. De miért lényeges a dentálhigiénikus?

Míg korábban kevésbé volt jellemző, hogy egy fogorvosi rendelőben dentálhigiénikus is várja a pácienseket, manapság egyre keresettebbé vált ez a szakma.

Napjainkban egyre több rendelőben kap szerepet a dentálhigiénés rendelés, azaz a szájápolási ellátás és tanácsadás. Ez a kezelés biztosítja, hogy a fogak épsége minél hosszabb távon megőrizhető legyen.

A fogfehérítést és a fogkőleszedést is bízhatjuk dentálhigiénikusra

A fogfehérítést és a fogkőleszedést is bízhatjuk dentálhigiénikusra

De mit is csinál pontosan a dentálhigiénikus?

A tanácsadáson belül egy dentálhigiénikus feladata megmutatni például a helyes fogmosást a páciensnek – amellyel a legkevésbé teszi lehetővé, hogy fogai gyorsan romoljanak.

Személyre szabottan elmagyarázza, milyen módszerekkel, technikákkal, eszközökkel tudják egészségesen tartani a fogakat – miért jó például a fogselyem, vagy a fogközt is tisztító fogkefe, miként lehet ezeket igazán hatékonyan alkalmazni.

A dentálhigiénikus megmutatja, mennyire mossuk helyesen fogainkat – létezik ugyanis ún. plakkfestő tabletta, amely csak a lepedéket színezi el a fogakon, pontosan kimutatva így, mely területeken nagyoltuk el a tisztítást.

A fogkőeltávolítást szintén dentálhigiénikus végzi. Az orvosnak számos más feladata van, ám a dentálhigiénikus igen jó a fogkő leszedésében. Ezért gyakorlott kézzel távolítják el azt.

A fogfehérítést, valamint a kisebb, lézeres tasakkezelést szintén rá lehet bízni képzett dentálhigiénikusokra.

Szerencsés dolog tehát, ha a fogorvos mellett saját dentálhigiénikussal is rendelkezik valaki, mert így mindig biztosított szájában a tiszta és baktériummentes környezet az esetleges fogászati beavatkozásokhoz.

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >