Szépségfogászat - Fogpótlás

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

A legújabb hírek szerint tudósok olyan új fogkrémet fejlesztettek ki, amely enyhíti a fájdalmat és megelőzi a fogszuvasodást. A paszta zöld teával készül.

Érzékeny fogakkal küzdünk? Lehet, hogy a közeljövőben megoldás kínálkozik erre a problémára is. Tudósok olyan új formulát fejlesztettek ki, amely zöld tea kivonatot tartalmaz.

A jelenlegi fogkrémek, melyeket érzékeny fogakra kínálnak, nem rendelkeznek hosszútávú hatással. Az új készítmény azonban enyhítheti a fájdalmat és megelőzheti a fogszuvasodást.

A dentális erózió a fájdalom és a kellemetlenség érzés gyakori oka. A tervezett fogkrém a teából származó fitokémiai anyagokat ásványi anyagokkal kombinálja az erős fogak érdekében.

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

Sokakat érint a probléma

Számos ember mond inkább nemet a forró vagy hideg italokra, mert tisztában van azzal, hogy fogai érzékenyek és kerüli a fájdalmat. Ám a jelenlegi paszták csak átmenetileg könnyítik helyzetüket.

A tudósok által most felfedezett formula zöld tea kivonattal megoldást kínálhat a problémára.  Beleértve azt is, hogy a dentális erózió gyakran a fájdalom és kellemetlen érzés leggyakoribb oka.

A felhasznált fitokémiai anyagokról a gyógyteában már korábban kimutatták, hogy harcol a fogszuvasodást okozó baktériumok ellen.

Az új formula ezt vegyíti az érzékeny fogakra javasolt fogkrémekben használatos összetevővel, valamint egy elengedhetetlen ásványi anyaggal. Így három olyan alkotóelemet kombinálnak, amelyek hozzájárulnak a fogak erősségének megőrzéséhez.

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A nanohidroxi-apatit hosszútávon is ideális anyagnak tűnik a fogérzékenység kezeléséhez. Ez az anyag ugyanakkor nem viseli jól a gyakori fogmosást és a savat sem, melyet a fogszuvasodást okozó baktériumok termelnek.

A kutatók a nanohidroxi-apatitot keverték epigallocatechin-3-gallátot tartalmazó zöld tea kivonattal (EGCG), amelyről kimutatták, hogy a streptococcus mutánsok ellen harcol – utóbbiak alkotnak biofilmet a fogakon, s hozzájárulnak a szuvasodáshoz.

A két fenti összetevőt szilícium-dioxid nanorészecskékkel kombinálták az ideális eredmény eléréséhez.

B.A.

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >