Szépségfogászat - Fogpótlás

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

A legújabb hírek szerint tudósok olyan új fogkrémet fejlesztettek ki, amely enyhíti a fájdalmat és megelőzi a fogszuvasodást. A paszta zöld teával készül.

Érzékeny fogakkal küzdünk? Lehet, hogy a közeljövőben megoldás kínálkozik erre a problémára is. Tudósok olyan új formulát fejlesztettek ki, amely zöld tea kivonatot tartalmaz.

A jelenlegi fogkrémek, melyeket érzékeny fogakra kínálnak, nem rendelkeznek hosszútávú hatással. Az új készítmény azonban enyhítheti a fájdalmat és megelőzheti a fogszuvasodást.

A dentális erózió a fájdalom és a kellemetlenség érzés gyakori oka. A tervezett fogkrém a teából származó fitokémiai anyagokat ásványi anyagokkal kombinálja az erős fogak érdekében.

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

Sokakat érint a probléma

Számos ember mond inkább nemet a forró vagy hideg italokra, mert tisztában van azzal, hogy fogai érzékenyek és kerüli a fájdalmat. Ám a jelenlegi paszták csak átmenetileg könnyítik helyzetüket.

A tudósok által most felfedezett formula zöld tea kivonattal megoldást kínálhat a problémára.  Beleértve azt is, hogy a dentális erózió gyakran a fájdalom és kellemetlen érzés leggyakoribb oka.

A felhasznált fitokémiai anyagokról a gyógyteában már korábban kimutatták, hogy harcol a fogszuvasodást okozó baktériumok ellen.

Az új formula ezt vegyíti az érzékeny fogakra javasolt fogkrémekben használatos összetevővel, valamint egy elengedhetetlen ásványi anyaggal. Így három olyan alkotóelemet kombinálnak, amelyek hozzájárulnak a fogak erősségének megőrzéséhez.

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A nanohidroxi-apatit hosszútávon is ideális anyagnak tűnik a fogérzékenység kezeléséhez. Ez az anyag ugyanakkor nem viseli jól a gyakori fogmosást és a savat sem, melyet a fogszuvasodást okozó baktériumok termelnek.

A kutatók a nanohidroxi-apatitot keverték epigallocatechin-3-gallátot tartalmazó zöld tea kivonattal (EGCG), amelyről kimutatták, hogy a streptococcus mutánsok ellen harcol – utóbbiak alkotnak biofilmet a fogakon, s hozzájárulnak a szuvasodáshoz.

A két fenti összetevőt szilícium-dioxid nanorészecskékkel kombinálták az ideális eredmény eléréséhez.

B.A.

 

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >