2017. 08. 08. - 10:10

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

Zöld teás pasztával az érzékeny fogak ellen?

A legújabb hírek szerint tudósok olyan új fogkrémet fejlesztettek ki, amely enyhíti a fájdalmat és megelőzi a fogszuvasodást. A paszta zöld teával készül.

Érzékeny fogakkal küzdünk? Lehet, hogy a közeljövőben megoldás kínálkozik erre a problémára is. Tudósok olyan új formulát fejlesztettek ki, amely zöld tea kivonatot tartalmaz.

A jelenlegi fogkrémek, melyeket érzékeny fogakra kínálnak, nem rendelkeznek hosszútávú hatással. Az új készítmény azonban enyhítheti a fájdalmat és megelőzheti a fogszuvasodást.

A dentális erózió a fájdalom és a kellemetlenség érzés gyakori oka. A tervezett fogkrém a teából származó fitokémiai anyagokat ásványi anyagokkal kombinálja az erős fogak érdekében.

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

A zöld tea kivonattal készülő fogkrém hosszútávú megoldásnak ígérkezik a fogérzékenység ellen

Sokakat érint a probléma

Számos ember mond inkább nemet a forró vagy hideg italokra, mert tisztában van azzal, hogy fogai érzékenyek és kerüli a fájdalmat. Ám a jelenlegi paszták csak átmenetileg könnyítik helyzetüket.

A tudósok által most felfedezett formula zöld tea kivonattal megoldást kínálhat a problémára.  Beleértve azt is, hogy a dentális erózió gyakran a fájdalom és kellemetlen érzés leggyakoribb oka.

A felhasznált fitokémiai anyagokról a gyógyteában már korábban kimutatták, hogy harcol a fogszuvasodást okozó baktériumok ellen.

Az új formula ezt vegyíti az érzékeny fogakra javasolt fogkrémekben használatos összetevővel, valamint egy elengedhetetlen ásványi anyaggal. Így három olyan alkotóelemet kombinálnak, amelyek hozzájárulnak a fogak erősségének megőrzéséhez.

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A jelenlegi fogkrémek fogérzékenység ellen átmeneti megoldást nyújtanak

A nanohidroxi-apatit hosszútávon is ideális anyagnak tűnik a fogérzékenység kezeléséhez. Ez az anyag ugyanakkor nem viseli jól a gyakori fogmosást és a savat sem, melyet a fogszuvasodást okozó baktériumok termelnek.

A kutatók a nanohidroxi-apatitot keverték epigallocatechin-3-gallátot tartalmazó zöld tea kivonattal (EGCG), amelyről kimutatták, hogy a streptococcus mutánsok ellen harcol – utóbbiak alkotnak biofilmet a fogakon, s hozzájárulnak a szuvasodáshoz.

A két fenti összetevőt szilícium-dioxid nanorészecskékkel kombinálták az ideális eredmény eléréséhez.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.