2021. 09. 15. - 11:00

6G okosváros - Tesztparkká alakít egy negyedet a Purdue Egyetem

6G okosváros - Tesztparkká alakít egy negyedet a Purdue Egyetem

A jövő intelligens városává alakítana egy 400 hektáros parkot az amerikai Purdue Egyetem kutatócsoportja – a helyszín valóságos 6G várostechnológia-kutatási inkubátorrá válna.

Méretes tesztterepet készít az amerikai, Indiana állambeli West Lafayette Purdue Egyeteme a 6G technológia fejlesztéséhez. A kutatók abban bíznak, sikeresen átalakíthatják a 400 hektáros Discovery Park Negyedet kutatási inkubátorrá, a 6G okosváros-technológia számára.
 
Az egyetem ipari partnerekkel működik együtt az új generációs hálózatok létrehozásában.
 
Míg a mai intelligens városok nagyrésze az évekkel az internet megjelenése előtt létrehozott és tervezett településekre épül, a Purdue Egyetem kutatói azon dolgoznak, hogy új közösséget tervezzenek a következő generációs hálózati technológiával, a 6G-vel – tehát már annak meglétét szem előtt tartva.
 
6G-tesztparkot hoz létre az amerikai Purdue Egyetem ipari partnereivel
6G-tesztparkot hoz létre az amerikai Purdue Egyetem ipari partnereivel
 
Az egyetem honlapján is közzétett egy közleményt, miszerint a Purdue Research Foundation (PRF) kutatási alap az „5G-ről 6G-re fejlődés révén a nemzet egyik, egymással leginkább összekapcsolt innovációs közösségévé” kívánja tenni a Purdue 400 hektáros Discovery Park negyedét, az újonnan indított Lab to Life, vagy L2L kezdeményezéseken keresztül.
 
David Broecker, az alapítvány innovációs és együttműködési vezetője elmondta: a kezdeményezés inkubátorként szolgál majd a 6G-kutatás terén más egyetemek és technológiai cégek számára is.
 
A terv a technológiai ipar és az egyetemi kutatók összefogása, annak érdekében, hogy a negyedet az első, nagyszabású 6G telepítési zónává, illetve jövőbeli intelligens városok modelljévé alakítsák. Ez egy laboratórium, ami valójában 400 hektár – jelentette ki David Broecker, aki hozzátette: az ötlet nagyjából 3 éve született.
 
Olyan közösség létrehozása a cél, amely kiállja az idő próbáját - laboratóriumokkal, fejlett gyártóberendezésekkel, irodákkal, kiskereskedelmi üzletekkel, éttermekkel, lakásokkal és egy repülőtérrel kiegészülve – egy olyan térré, amely több mint 20 ezer munkavállalót és lakost tud befogadni.
 
Olvasd el ezt is: 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.