2023. 09. 08. - 10:30

A munkahelyeket is védi az eddigi legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházás

A munkahelyeket is védi az eddigi legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházás

A valaha volt legjelentősebb kutatás-fejlesztési projekt készül Magyarországon. Ilyesmire korábban még nem volt példa, s mindez a munkahelyek megóvása szempontjából is lényeges.

Elindul hamarosan az eddigi legnagyobb kutatás-fejlesztési projekt hazánkban, amire korábban nem volt példa. A beruházást a magyar kormány pénzügyi támogatásával a Samsung SDI viszi véghez.
 
A bejelentést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tette meg szeptember elején. A projekt 22,5 milliárd forintból valósul meg, ehhez ad a kormány 5,5 milliárdos támogatást – tudatta az MTI. 
 
Szijjártó Péter megjegyezte, hogy az elektromobilitás az abszolút high-tech-et képviseli, így a beruházás kimondottan magas hozzáadott értékkel rendelkezik. Segítségével javítani lehet az új elektromos akkumulátorok kapacitását és biztonságát, de a gyártás gazdaságosságát is.
 
A miniszter hangsúlyozta: kiemelt fontossággal bír, hogy Magyarország az elektromos autóipari beruházásokért vívott versenyben sikeres legyen – ez a munkahelyek megvédése szempontjából is igen fontos – adta hírül az MTI.
 
Mivel a hagyományos autóipar a jövőben visszaszorul, az ebben a szektorban dolgozók száma mérsékelődni fog – vagyis, ha nem képesek elektromos autóipari beruházásokat hazánkba hozni, emberek sokasága veszítheti el a munkáját.
 
Magyarországon egyébként a negyedik legjelentősebb beruházói közösséget a Dél-Koreából származó vállalatok jelentik – írta meg az MTI.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.