2023. 03. 24. - 11:00

Letették az okosgyár alapkövét Dunavecsén

Letették az okosgyár alapkövét Dunavecsén
Március közepén sor került a nulla széndioxid-lábnyomú, Dunavecsén épülő okosgyár alapkő-letételére.
Letették a dunavecsei Schneider Electric gyár alapkövét március közepén. Az okosgyár neve Duna Smart Power Systems lesz.

Az üzemben középfeszültségű elektromos elosztóberendezéseket készítenek majd, a legfejlettebb ipari technológiával.

Dunavecsén gyártják majd a Schneider Electric termékportfóliója legújabb darabjait – primer és szekunder kapcsolóberendezéseket, kisfeszültségű villamos kapcsolószekrényeket, illetv ezek alkatrészeit.

A termékek a teljes európai piacot kiszolgálják majd - írta meg az itbusiness.hu.
 
Letették az okosgyár alapkövét Dunavecsén
Letették az okosgyár alapkövét Dunavecsén
 
A kivitelezés során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az okosgyár energiahatékonyan működjön. A fűtési és hűtési rendszereket például geotermikus energia működteti, míg a legmagasabb szintű, megújuló energiafelhasználást a tetőn levő napelemek biztosítják majd. A mosdókhoz, illetve öntözéshez a gyár az összegyűjtött esővizet használná.

Frederic Godemel, a vállalat energiarendszerekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy az okosgyárnak nem lesz szén-dioxid kibocsátása, az energiahatékony működést a Schneider Electric saját digitális felügyeleti rendszerével vezérlik majd.

Várhatóan 2024-ben indulna el a termelés a dunavecsei okosgyárban, s 2025-re terveik szerint 500 munkatársat foglalkoztatnak majd - tudatta az itbusiness.hu.

Fotó: se.com

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.