2023. 01. 13. - 09:00

Mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság az Óbudai Egyetemen

Mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság az Óbudai Egyetemen
Napjainkban egyre fontosabbá válik a technológia használata, alkalmazása lassan szinte minden területen jelen van. Piacképes, gyakorlatorientált képzésekre van lehetőség az Óbudai Egyetemen, ahol a mesterséges intelligenciát, robotikát is tanulhatnak a hallgatók.  
Budapest egyik legfiatalabb egyetemének számít az Óbudai Egyetem, mégis, manapság minden harmadik mérnök innen kerül ki – írta a profession.hu.

Az intézménynek hét kara van, összesen 12 ezer hallgatót képeznek a műszaki, informatikai és gazdasági karon.

A hagyományok nagy szerepet játszanak az oktatásban, de kiemelt céljuk a kutatások és innovációk támogatása is, melynek nem kevés jelentős eredménye van.
 
Mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság az Óbudai Egyetemen (képünk illusztráció)
Mesterséges intelligencia, robotika és kiberbiztonság az Óbudai Egyetemen (képünk illusztráció)
 
Nemzetközi elismerést ért el az Óbudai Egyetem az egészségügyi informatika, a mesterséges intelligencia, a robotika, a kiberbiztonság terén is – ezekbe a területekbe is beleáshatják magukat a hallgatók – tudatta a profession.hu.

Az egyetem az elmúlt esztendőkben jelentős fejlesztési lehetőségekhez jutott, támogatást szerzett három tudományos és technológiai park kialakításásra is, ami egyedülállónak számít a teljes magyar felsőoktatásban.

Az intézmény minden képzési területen gyakorlatorientált, piacképes diplomát nyújt, magas színvonalon, a diákok így már tanulmányaik alatt tapasztalatot szerethetnek nagynevű vállalatoknál – írta meg a profession.hu.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.