2023. 12. 01. - 09:50

Miért lehetnek fontosak a mesterséges intelligencia-eszközök az álláskeresésben?

Miért lehetnek fontosak a mesterséges intelligencia-eszközök az álláskeresésben?

Az új generatív mesterséges intelligencia-eszközök segíthetnek nekünk munkát keresni. A LinkedIn, az Adzuna és a Rezi új funkciói vagy eszközei a jelentkezésnél vagy éppen a munkából kilépésnél is hasznosak lehetnek.

Gyakori félelem manapság, hogy a mesterséges intelligencia helyettesíthet bennünket a munkahelyünkön. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy munkát találni is segíthet.
 
A LinkedIn, az Adzuna és a Rezi új funkcióiról vagy eszközeiről az a hír járja: nemcsak előnyösebbé teszik az álláspályázatra benyújtott tartalmat, hanem segítenek a karrierrel kapcsolatos döntések meghozatalában, vagy akár a kilépésben is, ha ez a célunk.
 
„A mesterséges intelligencia szinte minden lépésnél használatos a karriertervezési folyamat során” – hangsúlyozta James Neave, az Adzuna álláskeresési platform adattudományi vezetője.
 
Az olyan technológiák térnyerésével, mint az OpenAI ChatGPT-je és a Google-féle Bard, egyre több karrierrel kapcsolatos eszköz kínál mesterséges intelligencia-funkciókat a termékeikhez. A Resume Builder által megkérdezett 2.153 álláskereső körülbelül fele (46 százaléka) mondta, hogy alkalmazza a ChatGPT-t önéletrajzának vagy kísérőlevelének megírásához.
 
A mesterséges intelligencia-eszközök az álláskeresésben is fontosak lehetnek
A mesterséges intelligencia-eszközök az álláskeresésben is fontosak lehetnek
 
A nonprofit Climb Hire platform dolgozóknak segít új készségek elsajátításában és új karrierjük megtalálásában. Nitzan Pelman, a cég alapítója és vezérigazgatója szerint az MI-eszközök különösen hasznosak lehetnek az alacsonyabban képzett munkavállalók számára.
 
Sokan ugyanis nem igazán tudják megmondani, milyen képességekkel rendelkeznek.
 
„Ha tudják, hogyan mondják el a ChatGPT-nek, mit csinálnak, az segíthet nekik ezeket a dolgokat készségekké alakítani, s ezzel betörni a szellemi munkák világába” – magyarázta Pelman.
 
Egyes munkaerő-felvételt vezetők és cégek azonban nem fogadják szívesen ezt a gyakorlatot.
 
A mesterséges intelligencia-felhasználóknak továbbra is maguknak kell értékelniük az MI által generált tartalmak és eszközök eredményeit - mondta Pelman. Saját kritikus gondolkodásunkat fontos használnunk, hogy átlássuk, valóban megállja-e így a helyét az önéletrajz.
 
Cikkünk folytatásában részletesen is írunk a LinkedIn, az Adzuna és a Rezi új funkcióiról.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.