2023. 12. 07. - 09:45

Robotraktárost kaphatnak magyar vállalatok

Robotraktárost kaphatnak magyar vállalatok

A robotraktáros fejlesztését követően hamarosan bemutatkozhat magyarországi cégeknél. A robotot a Stock&Go Kft. készítette.

Magyarországon tevékenykedő vállalatok számára fejlesztett robot raktárost a Stock&Go Kft., amely a Széchenyi Alapok Zrt. befektetésével jött létre – írta meg az MTI.
 
A cég tulajdonosa az információk szerint kivásárolta az eddig társtulajdonosi tőkealapot.
 
A teljesen automatizált, bárhol elhelyezhető – és kibérelhető – robotot hazai mérnökökből és szoftverfejlesztőkből álló csapat készítette magyar tőkéből.
 
Robot raktárost kaphatnak magyar vállalatok
Robot raktárost kaphatnak magyar vállalatok
 
A raktárautomaták jelentős segítséget nyújthatnak azoknak a termelőüzemeknek, szolgáltatóknak, amelyeknél nagy munkaerőhiány mutatkozik.
 
Igen hasznos segítséget jelentenek a monoton, ismétlődő feladatok végzésében. Ilyen például, ha anyagokat, munkaeszközöket kell nyilvántartani a raktárban, kiadni, visszavenni – tudatta az MTI.
 
Az intelligens robot az ipar 4.0 elveit követi, s már nem egy magyar cégnél működik. Sőt, egyre több vállalat alkalmazza Lengyelországban, Romániában és Csehorszában is.
 
A robotot készítő magyar vállalkozás a jövőre nézve azt tervezi, újabb külföldi piacokat céloz meg – írta meg az MTI.
 
Fotó: stockngo.hu
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.