2023. 10. 20. - 10:50

Több mint 5 ezer új állás a kapacitásbővítési támogatások útján

Több mint 5 ezer új állás a kapacitásbővítési támogatások útján

Kapacitásbővítő támogatásban részesült közel 800 vidéki kis- és középvállalkozás, amelyek 5400 új munkahelyet teremthettek.

Új állásokat hozhatott létre a kapacitásbővítő támogatásoknak köszönhetően számos kis- és középvállalkozás. Csaknem 800-an kaptak 21,5 milliárd forint értékben segítséget az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA Nkft.) tájékoztatása szerint – írta meg az MTI.
 
A támogatás a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft, valamint az OFA Nkft. segítségével valósulhatott meg, konzorciumi formában, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.
 
Új állásokat hozhatott létre a kapacitásbővítő támogatásoknak köszönhetően számos kis- és középvállalkozás
Új állásokat hozhatott létre a kapacitásbővítő támogatásoknak köszönhetően számos kis- és középvállalkozás
 
A vissza nem térítendő támogatéssal a kapacitásbővítés költségeit részlegesen vállalták át, így a munkavállalók száma növekedhetett.  Budapest és Pest vármegye kivételével minden kis- és középválllalkozás pályázhatott – tudatta az MTI.
 
Feltétele is volt azonban a támogatásnak: a KKV-knak vállalniuk kellett, hogy a működő, vagy újonnan létrehozott telephelyükön minimum 3, maximum 25 embert foglalkoztatnak.
 
Egy főre maximálisan, új munkavállalónként 4 millió forintot kaptak a vállalkozások. Egy felvételt nyert dolgozó költségét a program 8 hónapon át fedezte – a finanszírozás értéke legfeljebb havi bruttó 309 ezer forint, illetve a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó volt – írta meg az MTI.
 
Emellett az igénylő munkáltatók azt is vállalták, hogy a támogatott dolgozókat 8 hónapon túl foglalkoztatják, ugyanolyan munkaidőben és azonos bruttó fizetéssel. A program 16 hónapig biztos munkahelyet és bért garantált a munkába állóknak.
 
A támogatást a legtöbb vállalkozás Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében vette igénybe – adta hírül az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.