2023. 02. 24. - 13:00

Újabb drónos képzés indul – nagy lehetőség a jövőben

Újabb drónos képzés indul – nagy lehetőség a jövőben
Rendkívül népszerű a győri Széchenyi Egyetem drónos képzése, amelyből a legújabb 2023 februárjában indul el.
Több új képzést indított el az elmúlt időszakban a Széchenyi Egyetem Győrben, köztük a drónirányító- és adatelemző szakot, melynek második évfolyama most zárul. A következő pedig 2023 februárjában indul – tudatta a kisalfold.hu.

2022-ben 48-an iratkoztak be a szakra és adták le a közelmúltban a szakdolgozatukat. Dr. Teschner Gergely szakvezető szerint a képzés struktúráját a jelek szerint jól állították össze, az elmélet és a gyakorlat tekintetében is.

Persze még várható „finomhangolás”, de az biztos, hogy a drónok biztonságos használatát, a joszabályi környezetet kiemelten kezelik, ahogy nagy hangsúly kerül az alkalmazott eszközökkel készített képek és adatok feldolgozására is – írta a kisalfold.hu.
 
Újabb drónos képzés indul – nagy lehetőség a jövőben
Újabb drónos képzés indul – nagy lehetőség a jövőben
 
A szak hallgatói megtanulják a különféle, mezőgazdaságban használatos indexszámítási, adatelemzési módszereket, emellett a mesterséges intelligencia alapú osztályozási módszereket is, amelyek az ipar több területén is alkalmazhatók.

A hallgatók elsősorban az ipar területeiről, de a mezőgazdaságból és az erdészet területéről is érkeznek.

A képzés segít abban, hogy az alapoktól eljussanak a professzionális, ipari felhasználásig. S ha végeznek, új szakma lesz a kezükben. A tudást pedig jelenlegi munkahelyükön, vagy akár szolgáltatásként is használhatják, új vállalkozás formájában – írta meg a kisalfold.hu.

A drónokat manapság egyébként leginkább a mezőgazdaságban alkalmazzák.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.