2022. 05. 04. - 14:15

Fogyatékkal élők is jól járnak az új vezetési rendszerrel

 Fogyatékkal élők is jól járnak az új vezetési rendszerrel
Az új vezetési rendszer lehetővé teszi a fogyatékkal élők számára, hogy kizárólag kezüket használva vezessenek. Ezzel a fejlesztéssel olyanok is volán mögé ülhetnek,  akik számára ez eddig nem volt kivitelezhető.
Az alsó testet érintő fogyatékossággal élő emberek is tudnak majd vezetni csupán a kezükkel a jövő januárban megjelenő új rendszernek köszönhetően. 
 
A Mazda japán autógyártó egy kézzel vezérelt vezetési rendszert alkotott meg, amelyet az egyik legújabb SUV-járműbe lehet felszerelni. A Mazda már megkezdte a megrendeléseket a módosított MX-30 Self-empowerment (önmegvalósítás) SUV-ra, amely hibrid és elektromos változatban is elérhető lesz.
 
A vezetők felgyorsíthatják az autót a kormánykerék belső gyűrűjének megnyomásával, a baloldali kar segítségével pedig fékezhetnek. Mindezt a kezük segítségével. Az MX-30 modell tartalmaz egy deszkát is, amely kihajtható, hogy besegítse a kerekesszéket használókat a vezetőülésbe.
 
"Nagyon szeretnénk, ha a fogyatékkal élők is élveznék a vezetést" - mondta Matsuyama Masaaki, a Mazda Motor vezetője. 
 
Az MX-30 önmegvalósítási változata januártól lesz elérhető.
 
G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.