2017. 05. 16. - 12:30

A Chevrolet Bolt EV-je nulla fenntartást igényel?

A Chevrolet Bolt EV-je nulla fenntartást igényel?
Az elektromos járművek nemcsak környezetkímélő tulajdonságaik, hanem kisköltségű fenntartásuk miatt is népszerűek az utóbbi időben. A Chevrolet új modellje különösen az.
Aki már jó ideje szemez egy elektromos autóval, annak jó hír: íme egy új kocsi, amely kilométerenként nemcsak rendkívül keveset fogyaszt, de az autószervízelést is forradalmasítja.
 
Chevrolet Bolt EV: formára mutatós, belső tulajdonságai vonzóak
Chevrolet Bolt EV: formára mutatós, belső tulajdonságai vonzóak

A Chevrolet Bolt EV a jelek szerint az egyik legjobb elektromos családi autó, figyelemreméltó teljesítménnyel és akkumulátorral. Az Európában kapható modellekkel ellentétben ez a modell 60 kWh-s lítium-ionos akkumulátorral készült, melynek igazi hatótávolsága 320 kilométer feletti.

A meglehetősen erős és kiemelkedő gyorsulásra képes Chevrolet Bolt villanymotorja 200 lóerős, az első kerekeket 360 Nm-rel terheli. Hét másodperc alatt gyorsít 100 kilométerre.
 
Az elektromos autó fedélzeti töltője is nagy segítség
Az elektromos autó fedélzeti töltője is nagy segítség

Az autó akkumulátora tölthető a 7,2 KW-os fedélzeti töltővel, melyre a gyártó 8 éves garanciát vállalt, vagy 160 ezer kilométernyit.

A formára is vonzó, négyszemélyes jármű figyelemreméltó motorfékje csak hab a tortán – már csak azt kell megvárnunk, hogy mielőbb Európában is „elszaporodjon”.

Fotó: chevrolet.ca

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.