2009. 08. 29. - 06:40

A Hyundai ix35 leleplezésével testet ölt a márka ''folyékony'' formanyelve

A Hyundai ix35 leleplezésével testet ölt a márka ''folyékony'' formanyelve
A Hyundai nyilvánosságra hozta az első, hivatalos fényképet az új ix35-ről, arról a vadonatúj kompakt szabadidőjárműről, amellyel a Hyundai egyben jellegzetes, új „folyékony szobrászat" formanyelvét is bevezeti. Az ix35 az egyik legkeresettebb európai SUV, a népszerű Tucson helyébe lép, világpremierjére a Frankfurti Autószalonon kerül sor.
Tekintse meg a Hyundai ix modell videóját!


Az ix35-ön alkalmazott formai megoldások a későbbiekben más Hyundai modelleken is megjelennek; mindenekelőtt a hangsúlyos, hatszögletű hűtőmaszk, amely a márka arculatának jellegzetes, visszaköszönő eleme lesz.

Hyundai ix35

Az ix35 az egyik legkeresettebb európai SUVArról, hogy a vállalat formanyelve hogyan nyilvánul meg az új modellben, Thomas Buerkle, a Hyundai Motor Europe vezető formatervezője nyilatkozot; „A lendületes, ívelő vonalak és kiegyensúlyozott fellépése kifinomulttá teszi az ix35 megjelenését - ez az új „folyékony szobrászat" filozófia egyik alappillére. Az ix35 magabiztosságot sugároz, hála optimális arányainak és erőteljes idomainak. Az agresszív övvonal és az alacsony sziluett pedig dinamizmussal, sportossággal ruházzák fel az autót. Az ix35 összességében prémium hatást kelt, ami más kompakt szabadidő-járművek és ferdehátúak kifinomult alternatívájává teszi."

 

Hyundai ix35

Az ix35 magabiztosságot sugároz

 

Miközben egyes megoldásai egyértelműen a Hyundai modellkínálatának tagjaként azonosítják az ix35-öst, az autó magával ragadó, teljesen egyéni személyiséggel bír. Néhány merész karakterjegyét, például az oldalfalak különleges kettős lépcsőzését, a tavaly tavasszal, Genfben bemutatott ix-onic SUV-tanulmánytól örökölte meg a modell.

 

Hyundai ix35 hátulja

Az ix35 összességében prémium hatást kelt

 

Az ix35 4410 mm hosszú, és 1820 mm széles, ami a szabadidő-járművek C-szegmensének magabiztos, dinamikus tagjává teszi. Habár a Tucsonnál hosszabb (+85 mm) és szélesebb (+20 mm), az ix35 30 milliméterrel alacsonyabb (1650 mm) elődjénél. Ezek a méretek is kiemelik a modell kecses profilját, és keretet biztosítanak a háromdimenziós, feszes vonalú karosszéria megjelenítéséhez. Ugyanakkor az ix35 belső tere tágasabb, mint a Tucsoné, így a vezető és utasai kényelmesebben, egyszersmind praktikusabb környezetben utazhatnak.

 

Hyundai ix35

Hyundai ix35

 

A kecsesebb formaterv jobb aerodinamikát eredményezett, ami (a kifinomultabb hajtáslánc-technológiákkal párosítva) jelentősen kedvezőbb üzemanyag-fogyasztással és kisebb CO2-kibocsátással ruházza fel az ix35-öst. Ez pedig azt jelenti, hogy az újonc üzemeltetési költségei is kedvezőbbek lesznek, mint a kifutó modellé.

 

(Forrás: hyundai.hu)

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.