2021. 05. 10. - 10:04

A mesterséges intelligencia alkotta meg a BMW legújabb kollekcióját

A mesterséges intelligencia alkotta meg a BMW legújabb kollekcióját
A mesterséges intelligencia alkotásával készült el a BMW legújabb Art Car kollekciója, amelynek több évtizedes hagyománya van, és tulajdonképpen a művészetet csempészik bele az autóiparba általa. A "The Ultimate AI Masterpiece" nevű alkotás azonban most nem csupán a művészek, hanem a mesterséges intelligencia segítségével valósult meg.
A BMW megalkotta a legújabb, „The Ultimate AI Masterpiece” nevű műalkotását, amely a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket kívánja feltárni, mindezt a művészet és a technológia páratlan összeolvadásával. A készítők egy mesterséges intelligencia szoftverrel keresztezték a művészettörténet elmúlt 900 évét, illetve annak 50 000 remekművét, mindezek mellett pedig 50 olyan világhírű kortárs művész munkáját, amelyekkel a BMW valamilyen partneri viszonyban volt a múltban. 
 
A mesterséges intelligencia szoftver azt követően, hogy feltérképezte a múlt századok művészeti irányzatait, remekműveit, illetve a hozzájuk kapcsolódó gondolkodási módot, meglehetősen újfajta perspektívákat alkotott: összeolvasztotta a klasszikus művészeti alkotók stílusjegyeit a jelen művészeinek jellemvonásaival. 
 
A végeredmény pedig csodálatos lett: a technológia a BMW jelenlegi csúcsmodelljének karosszériájára, a BMW 8-as Gran Coupé-re vetítette rá a mesterséges intelligencia által kreált kinézetet. 
 
bmw_ai_masterAz Art Car dizájnokat az idei évben a mesterséges intelligencia szoftvere alkotta meg a művészek helyett, ám a művészek alkotásait tanulmányozva. 
 
A „The Ultimate AI Masterpiece” alkotást 2021. május 5. és május 9. között tekinthették meg az érdeklődő rajongók a Frieze New York virtuális művészeti kiállításon. 
 
Az egyedülállónak mondható autó a valóságban egyelőre még nem létezik, de mivel a BMW rendkívül ígéretesnek találja az eredményeket, így elképzelhető, hogy egy kollekciót a mesterséges intelligencia segítségével alkot majd meg a német prémium gyártó. Gyorsan változik a világ, köszönhetően egyrészt a technológiának, ezért egyre népszerűbbek lesznek a művészi tudással megáldott szoftverek és rendszerek, amelyek előnyeit az autók küllemén is észrevehetjük majd. 
 
 
Képek forrása: BMW
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.