2009. 07. 03. - 06:44

A sebesség mámora a szabad ég alatt - Mercedes SLR Roadster

A sebesség mámora a szabad ég alatt - Mercedes SLR Roadster
Az SLR roadster mestermű a felső kategóriás autók között. Kialakítását elsősorban mégis a fizika törvényei határozzák meg. Mert az SLR roadsterként is szupersportkocsi, amely újraértelmezi a határokat.
Tekintse meg a Mercedes SLR Roadster videóját!


Karosszériája éppen ezért hosszan elnyúlik, és laposan az úthoz simul. A sima alváz, az első légterelő, valamint a diffúzorok és a hátsó fékszárny összehangolt működése biztosítja a tökéletes irányíthatósághoz szükséges leszorító erőt. Ugyanígy az oldalsó kopoltyúk sem csak díszítőelemek, hanem azt a célt szolgálják, hogy nagy sebességnél távozhasson a motortérben keletkező hő.

Mercedes SLR roadster

Az SLR roadster karosszériája hosszan elnyúlik, és laposan az úthoz simulLátványos kialakítás, amelyet teljes mértékben a funkcionalitás ihletett: mindez olyan roadstert eredményez, amelynek vezetési élménye szinte semmilyen más járműéhez nem hasonlítható.

 

Az SLR roadster karbon-héjszerkezetű váza a McLaren Mercedes Forma-1-es versenyautókból származik: csúcstechnológiájú alkatrész, amely rendkívül stabil, könnyű és robusztus. Tető nélkül is kellő csavarodási merevséget biztosít az SLR roadster karosszériája számára. Ez a tény a sportfutóművel és a szintén a Forma-1 által ihletett aerodinamikával együtt zseniális irányíthatóságot garantál. Ettől képes az autó az AMG 5,5 literes, V8-as, kompresszoros motorjának 626 lóerejét kordában tartani, és útra vinni. Végsebesség: 332 km/h.

 

Szemből

Az SLR roadster karbon-héjszerkezetű váza a McLaren Mercedes Forma-1-es versenyautókból származik

 

Az SLR roadster vászonteteje nemcsak teljesen egyedi megjelenésű, hanem valóban igazán különleges. A vászontető felépítése és a hatékony aerodinamikai fejlesztések ugyanis arra szolgálnak, hogy az SLR roadster Cw-értéke, és így menettulajdonságai is gyakorlatilag megegyezzenek a kupé jellemzőivel. Ráadásul a szélzaj is a lehető legkisebb mértékűre csökkent. És nyitott tetővel is csak friss levegő éri az SLR vezetőjét, nem pedig huzat. Az SLR különleges vonalvezetésének és a mindössze 8 cm magas szélterelőnek köszönhetően nincsenek zavaró légörvények. Ehelyett csak még tisztábban hallható a V8-as zengő hangja.

 

Nyitott ajtókkal

SLR roadster - Különleges, egyedi, személyes

 

Különleges, egyedi, személyes - mindenkinek megvan a pontos elképzelése az autójáról. Emellett mindenkinek más az ízlése. Éppen ezért kínál a Mercedes-Benz számos lehetőséget ahhoz, hogy egyedivé tegye SLR roadsterjét. A belső térhez például válogatott minőségű anyagokból készült, kiváló kidolgozású felszerelést. A műszerfal és az ajtóborítások elemeit pedig többek között fekete karbonnal teheti különlegessé. Az SLR roadster külső megjelenését turbina stílusú, 19 collos keréktárcsákkal és pirosra vagy aranyszínűre fényezett féknyergekkel alakíthatja át. De teljesen mindegy, hogy melyik felszerelés mellett dönt - minden SLR roadster igazi különlegesség, és mindig az is marad. Izgalmas, lenyűgöző és minden helyzetben különleges.

 

Mercedes SLR roadster utastere

Az SLR roadster biztonságos és kényelmes vezetést nyújt

 

Bármerre is viszi Önt az SLR roadster, mindig számíthat a rendkívül intelligens biztonsági rendszerre. A Mercedes-Benz mindig is úttörő szerepet vállalt a gépjárművekbe épített biztonsági berendezések kifejlesztésében és finomításában.

 

(Forrás: mercedes-benz.hu)

 

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.