2021. 10. 25. - 17:05

A Siemens mesterséges intelligenciával működő töltőállomást fejlesztett ki

A Siemens mesterséges intelligenciával működő töltőállomást fejlesztett ki
Úttörő fejlesztéssel állt elő a Siemens vállalat. A cég olyan autonóm töltőállomást hozott létre, amely a mesterséges intelligencia segítségével működik. 
A Siemens globális nagyvállalatként tevékenykedik az automatizáció, a digitalizáció és a villamosítás területén. Az energiaelőállításban és energiaátvitelben vezető szerepet tölt be a világon, megoldásaik pedig abszolút úttörőnek számítanak a szektorban. A müncheni székhellyel rendelkező vállalat Magyarországon is jelen van, már közel 135 éve
 
A cég most egy olyan fejlesztést hozott létre, amely autonóm módon, automatikusan képes tölteni az elektromos autókat, mindezt a mesterséges intelligencia segítségével. A Siemens megoldása úgy működik, hogy ha egy elektromos autó megérkezik a töltőállomáshoz és töltő portja kinyílik, az autonóm töltőállomás átveszi az irányítást, a töltőállomás roboteszköze pedig  problémamentesen csatlakozik a jármű töltő csatlakozójához és elkezdeni feltölteni az autót. A robot akkor fejezi be a töltést, amikor érzékeli, hogy a jármű teljesen fel lett töltve. 
 
siemens_torzs
A Siemens által létrehozott állomás
 
Az autonóm töltőállomás a hagyományos elektromos autók számára is óriási újítás, hiszen a sofőrnek nem szükséges kiszállni az autóból, hogy feltöltse járművét, azonban az önvezető járművek, vagy éppen önvezető targoncák számára jelent igazán forradalmi újítást. A Siemens által kifejlesztett vezérlő a jármű csatlakozóját sötétben, esőben, ködben és hóban is tökéletesen felismeri, így a robot könnyedén képes csatlakozni hozzá. 
 
Mivel minden járművön máshol találhatóak a töltőnyílások, sőt a sofőrök sem egy távolságra állnak le az állomástól, így a Siemens egy olyan megoldást fejlesztett ki, amely mesterséges intelligenciát és optikai érzékelőket használ, hogy a tökéletes csatlakozás megtörténjen. A kifejlesztett algoritmus hiba nélkül felismeri a különféle portokat, a robot által pedig megfelelően összecsatlakoztatja a két rendszert. 
 
Autonóm járművek ma még nem közlekedhetnek közutakon, ám néhány év és a sofőr nélküli autók is elterjednek egyes országokban, így a Siemens már a jövőre gondolt legújabb fejlesztésével
 
Forrás és képek: Siemens
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.