2011. 10. 31. - 23:12

A Toyota kutató és fejlesztő központot nyit Kínában

A Toyota kutató és fejlesztő központot nyit Kínában

A Toyota kutató és fejlesztő központ vagy mérnöki és gyártó központ ünnepélyes megalapítását tartották Changshu-ban, Kína Jangshu tartományában.

Kínában a hatóságok nincsenek megelégedve a Toyota fejlesztéseivel az új energiákkal hajtott járművek területén. Ezért a gyártó 689 millió dollárt fektetett egy Kínában létesülő kutatási és fejlesztési központba, mely várhatóan 2013-ra készül el. Ez a központ a második a tengerentúlon, ami komplett tesztpályát is tartalmaz. Az alapító ünnepségen a Toyota elnöke Akio Toyoda kijelentette, hogy a központ az alternatív energiával üzemelő járművek technológiájának kutatására összpontosít, figyelembe véve a helyi adottságokat és viszonyokat.

Toyota Plug-In Prius

A plug-in hibridek jelenleg a leg versenyképesebbek...

A vállalat meghatározott egy technológiai fejlesztési utat az új energiákat használó járművekre először Kínában, melynek főbb pontjai a következők: a belsőégésű motorok javítása, a hibrid járművek fejlesztése, a plug-in hibrid járművek, elektromos járművek és üzemanyag cellás járművek fejlesztése. A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság tisztviselője úgy gondolja, hogy a Toyota két kínai partnere felzárkózhat a konkurencia mellé ezekkel a fejlesztésekkel. Meg kell szerezni a vezető szerepet a termelésben és az értékesítésben. A tisztviselő emellett úgy véli, hogy a plug-in hibridek előnyösebb helyzetben vannak az elektromos és üzemanyag cellás járművekkel szemben az árak és a kényelmesebb használhatóságuk miatt.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.