2021. 08. 30. - 11:13

A Volkswagen 2030-tól csak automata sebességváltós autókat gyárt

A Volkswagen 2030-tól csak automata sebességváltós autókat gyárt
Az évtized végétől már nem árul manuális sebességváltós járműveket a Volkswagen csoport. 
A következő években még nagyobb fókuszt helyez az automata váltós autók gyártására a Volkswagen, 2030-tól pedig már nem is terveznek manuális váltós járművet eladni. Az autóipari óriás ezzel a döntéssel jelentős költségeket spórol meg, hiszen a manuális váltók továbbfejlesztési költségeit évről-évre csökkenteni tudják, a következő évtized elejétől pedig már nem is lesz fejlesztésre szükségük ebben a szegmensben.
 
A döntés 2023-tól érinti a Volkswagen kínált modelleinek piacát. Az első olyan modell, amelyet csak automata váltós változatban lehet majd megvásárolni, az a Volkswagen Tiguan 2023-as, harmadik generációs autója lesz. A Tiguan után a Volkswagen Passat-ból sem lehet majd manuális váltós gyártmányt vásárolni a következő évektől, amely még fontosabb lépés lehet a cégtől, hiszen a Passat az egyik legnépszerűbb modelljük.
 
vw_automata_torzs
A rendkívül népszerű Passat is csak automata verzióban lesz elérhető 2023-tól
 
A Volkswagennél egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az elektromobilitásra, így a manuális váltós járművek kivonása is ennek köszönhető. A cég közleménye szerint 2030-tól már egyik földrészen sem adnak el Volkswagen típusú manuális váltós járművet, legkésőbb 2033-tól pedig maximálisan az elektromos modellekre fognak összpontosítani.
 
Egy 2021-es piackutatásból egyébként kiderült, hogy a Németországban kapható új modellek kétharmada már jelenleg is automata váltós. Korábban a Mercedes is bejelentette, hogy már csak automata váltós kocsikat terveznek gyártani, a közeljövőben pedig egyre több autógyártó cselekedhet hasonlóan.
 
Forrás: Portfolio, Jato, Auto Motor und Sport
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.