2021. 09. 27. - 12:09

Az Aston Martin is elkezdi autóinak elektromosítását

Az Aston Martin is elkezdi autóinak elektromosítását
Óriási változások előtt áll az Aston Martin, amely az EU-szabályozások miatt belevágnak az elektromos autók gyártásába. 
Az EU-s szabályozások miatt az Aston Martin is kénytelen belevágni a sportautók teljes elektromosításába. Az autógyártó a tervek szerint 2025 után indítja el egyes modelljeinél a teljes elektromosítást, így a Vantage és a DB11 2026-tól már csak elektromos meghajtással kerül piacra.
 
A cég korábban gyorsabban szeretett volna áttérni az elektromos autók gyártására, azonban a cég fő részvényese és az igazgatótanács új tagja, Lawrence Stroll hosszútávú és lassabb átállást kezdeményezett. A lassabb átállást azzal indokolták, hogy az Aston Martin pénzügyi helyzete így kedvezőbb marad.
 
aston_martin_elektromos_torzs
2030-ra már az Aston Martin modellek fele teljesen elektromos lesz
 
Az angol márka első hibrid autója már idén ősszel kapható lesz. A hibrid Aston Martin Valkyrie után 2023-ban érkezik a következő elektromosított modell, amely az Aston Martin Valhalla lesz. A 2023-as Valhalla modell lesz a márka első konnektorról is tölthető sportautója. A vállalat várhatóan egy 100%-ban elektromos sportterepjárót is gyárt majd a következő években, tekintve, hogy a terepjárók rendkívül nagy népszerűséget tudhatnak magukénak szerte a világon.
 
Mivel a vezetőség nem szeretné egyből eldobni a belső égésű motoros sportmodelleket sem, így 2030-ra csupán az Aston Martin modellek fele lesz tisztán elektromos meghajtású. Ahogyan a hagyományos és a hibrid modelleknél, úgy a villanyautóknál is a Daimler technológiáját fogja alkalmazni a cég, így a Valhalla plug-in hibrid hajtása a Mercedes AMG munkája lesz.
 
A cég közleménye szerint az elektromos Aston Martin autók hatótávolsága a 600 kilométert is meghaladhatja.
 
Forrás: Villanyautósok, Aston Martin
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.