2009. 04. 08. - 06:15

Az új Volvo S80 - fejlett rendszerekkel a biztonsági színvonal növekedéséért

Az új Volvo S80 - fejlett rendszerekkel a biztonsági színvonal növekedéséért
Az új Volvo S80 bemutatásával egyidejűleg egy sor új fedélzeti rendszer is bemutatkozik, melyek intelligens módon együttműködnek a biztonságosabb utazás és a nagyobb kényelem érdekében. Az utat követő fényszórók (opcionális) sötétben javítják a látótávolságot. Az S80 tulajdonosa mostantól kezdve már bizonyos távolságból azt is érzékelheti, ha behatoló van kocsijában.
Tekintse meg a Volvo S80 videóját!


Egy autó utasait a baleset elkerülésével lehet legjobban megvédeni. A Volvo új S80 modelljének tervezésekor ez volt az egyik legfontosabb kiindulási pont. A cég kompromisszumok nélküli biztonsági céljainak eléréséhez egy sor teljesen új rendszert fejlesztettek ki, melyek némelyikét korábbi prototípusokban már bemutatták.

Kompromisszumok nélküli biztonság

Volvo S80 - Kompromisszumok nélküli biztonság

 

Kérjen árajánlatot!


A megfelelő követési távolság megtartásában segít a Volvo Cars által fejlesztett adaptív sebességtartó automatika (ACC). (Egyelnőre csak a V8 motorral rendelhető.) Első pillantásra talán kényelmi funkciónak tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy egyenetlen forgalomban segít a vezetésre történő összpontosításban. Ez a technológia egy sor új biztonsági rendszernek az alapja.

 

A ráfutásos balesetek igen gyakoriak. Legtöbb esetben az az okuk, hogy a vezető figyelme máshol járt, és nem reagált időben. Ennek fényében a Volvo fékasszisztenssel kombinált baleseti figyelmeztető rendszert (CW) fejlesztett ki. (Egyenlőre csak a V8 motorral rendelhető.) Ez a vezetést támogató funkciókkal rendelkező berendezés segít elkerülni a ráfutásos baleseteket, vagy minimálisra csökkenti azok hatását. A kocsi előtti területet radarérzékelő pásztázza folyamatosan. A rendszer három módon aktiválódik, attól függően, hogy az esemény melyik szakaszában van rá szükség.

 

Elegáns vonalvezetés

Volvo S80 -Elegáns vonalvezetés

 

Ha a vezető keményen fékez, akkor a féklámpák villogni kezdenek, így figyelmeztetve a hátul haladókat. Amennyiben a sebesség 30 km/óra alá csökken, akkor a vészvillogó is bekapcsol. A figyelmeztető rendszert a különböző körülményekhez és vezetési stílusokhoz is hozzá lehet igazítani, érzékenységét a kocsi menüjében lehet beállítani. A vezető három különböző érzékenység közül választhat.

 

Kérjen árajánlatot!

 

Az új Volvo S80-ast is felszerelték holttér információs rendszerrel (BLIS, opció) és intelligens vezető informáló rendszerrel (IDIS). Ezek a berendezések menet közben segítik a vezetőt. A BLIS a külső tükrökbe épített kamerákkal pásztázza, hogy a holttérben van-e másik jármű. Ha igen, akkor a tükör belső felén figyelmeztető fény gyullad ki, hogy felhívja a vezető figyelmét, és megfelelő döntésre késztesse.

 

Figyelemreméltó megjelenés

Volvo S80 -Figyelemreméltó megjelenés

 

Az IDIS olyan elektronikus információs rendszer, mely problémás helyzetekben a szükségtelen információkat tartja távol a vezetőtől. Az IDIS folyamatosan ellenőrzi az autó különböző funkcióit. Figyeli a kerék mozgását, a gázpedál lenyomását, az irányjelzőt, a féket, és végül meg tudja ítélni a helyzet komplexitását. A feldolgozott adatok alapján, a határértéket túllépve, a nem életfontosságú információkat késlelteti - ilyen például egy bejövő telefonhívás vagy rövid szöveges üzenet.


Az új Volvo S80 magas színvonalú fékrendszere több, egymással együttműködő új funkcióval rendelkezik, melyek segítségével minden helyzetben a lehető legkisebb a féktáv.

 

Kérjen árajánlatot!

 

Az új Volvo S80 megjelenésével egyidejűleg a Volvo Cars teljesen új, különösen jó hatásfokú soros, hathengeres motort is bemutat. Jellegzetessége a magas színvonalú szívórendszer, mely hozzájárul a nagy teljesítményhez és az alacsony üzemanyag fogyasztáshoz. Több, újszerű megoldása révén az új motor befoglaló méretei különösen kompaktak. Ennek eredményeképpen keresztben lehet elhelyezni a motortérben, aminek köszönhetően különösen jó a kocsi ütközési biztonsága.

 

Biztonságosabb utazás és a nagyobb kényelem

Volvo S80 - Biztonságosabb utazás és a nagyobb kényelem


Az új hathengeres motor tervei a Volvo Carsnál készültek. A vadonatúj, kompakt felépítésű erőforrás szerkezete teljesen alumíniumból készült, hengerűrtartalma nagyobb, mint elődjéé (3,2 liter, elődmodell 2,9 liter). A teljesítmény 238 lóerőre, a forgatónyomaték 320 Nm-re növekedett. Ez 42 lóerős és 40 Nm-es többletet jelent.


(Forrás: volvo.hu]

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum
Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.