2009. 07. 21. - 06:03

Bemutatkozott a Fiat 500C

Bemutatkozott a Fiat 500C
Idén nyáron megkezdödőtt a Fiat 500C európai forgalmazása, amely hazánkban várhatóan 2010 év elején mutatkozik be. A „szabadság és érzelem" tematikáját közvetítő, egyedi hangulatú „kabrió" egyfelől tisztelgés az eredeti, 1957-es nyitott tetős modell előtt, másfelől élvonalbeli megoldásokat vonultat fel a mechanikus elemek, a hajtásláncok és az utaskomfort terén. Mindemellett a legjobb Fiatos hagyományokat követve számos, csak magasabb kategóriákban szokásos, korábban ismeretlen technológiai megoldást bocsát a vásárlók rendelkezésére.

Tekintse meg a Fiat 500C videóját!

 Fiat 500C oldalról

Az innovatív vászontetővel (valóságos égre nyíló ablakkal) felszerelt új 500C külső méretei megegyeznek az alapmodellével (3,55 m x 1,65 m x 1,49 m), ahogyan a három választható erőforrás is azonos. Az 1,3 literes, 75 lóerős Multijet turbódízel ötfokozatú kézi sebességváltóval rendelhető, míg a két benzinmotor: az 1,2 literes, 69 lóerős, illetve az 1,4 literes 100 lóerős egység kézi és Dualogic automatizált váltóval egyaránt kapható. A három eltérő karakterű motor mindegyike kellően méretezett az autóhoz, mind ragyogóan temperamentumos, és kifinomult technológiáik révén egytől egyig kiemelkedő menetteljesítményeket kínálnak. Mindegyik motor esetében alapszolgáltatás a megingathatatlan megbízhatóság és a környezetbarát működés.

Fiat 500C hátulja

Ezen felül annak bizonyítékaként, hogy a Fiat Automobiles elkötelezetten hisz a környezetben és a fenntartható fejlődésben, az új 500C modellben megtalálható az innovatív „Start&Stop" rendszer, a motor pillanatnyi leállítását, majd ismételt beindítását önállóan szabályozó berendezés. A rendszer automatikusan megállítja a motort, ha a vezető álló helyzetben üresbe teszi a váltót és felengedi a kuplungot, illetve bármely fokozat választásakor újra elindítja azt.

A Fiat Formatervezési Központban megrajzolt, és a lengyelországi Tichy üzemben gyártott 500C a „nyílt forráskódú" tervezési elvet követi, azaz egy eleve rendkívül sikeres terméket egészít ki új funkciókkal. A Fiat 500C ennek szellemében rendelkezik az alapmodell minden erősségével: kategóriaelső biztonsági jellemzők, helykínálat négy felnőtt utasnak, és bőséges csomagtartó, amely ötletes parallelogramma zsanérozásának köszönhetően lenyitott vászontetővel is könnyen pakolható.

Hátulról

Fiat 500C tágas csomagtartóval rendelkezikA Fiat 500C rendkívül eredeti kialakítású vászontetejét különlegessé teszi annak kifinomult elektromos mozgatása, kiváló minősége és kidolgozása, valamint műszaki jellemzői (pl üveg hátsó szélvédő, beépített harmadik féklámpa). Ez az egyedi vászontető három színben (elefántcsont, piros és fekete) választható, igazodva a karosszéria árnyalataihoz, amelyek közül kettőt - egy ragyogó gyöngyházvöröset, illetve a szupersportkocsik világát idéző, meleg tónusú szürkét - kifejezetten az új modellváltozathoz dolgoztak ki. Végül, de nem utolsó sorban az innovatív, eltolható vászontetőnek, valamint a körkörös védelmi funkciókat változatlanul biztosító formai kialakításnak köszönhetően a Fiat 500C minden évszakban élvezetes autózást garantál. Mindent egybevéve különleges megoldásai és szolgáltatásai a városi kisautók kategóriájának egyik legkiválóbb kabriójává teszik az új modellt.

Utastér

A Fiat 500C kényelmes utazást biztosítAz 500C újabb bizonyíték a Fiat vezető pozíciójára ebben a méretosztályban, ahol a gyártó folyamatos újításai révén állít mind magasabb mércét az iparág számára. Ez történt ez esetben is: az 500C új normát jelent a kényelem, a biztonság, a kidolgozottság és a felszereltség terén, miközben maradéktalanul megőrzi utánozhatatlan olasz stílusát. Az 500C-vel egy új kabrió született, amely rabul ejtő vonalaival és rugalmas, környezetbarát motorjaival határtalan vezetési élményt kínál.

(Forrás: fiat.hu)


Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.