2021. 08. 23. - 13:59

Budapesten nyitja meg új szalonját a Renault sportkocsi márkája

Budapesten nyitja meg új szalonját a Renault sportkocsi márkája
Magyarország az Alpine sportautó márka nemzetközi terjeszkedési programjának következő célpontja.
Újabb sportautó márka nyit szalont Magyarországon, az Alpine ugyanis Budapestet választotta európai terjeszkedési stratégiájának következő helyszíneként. A Renault Group-nak egyre nagyobb tervei vannak az Alpine márkával. Ezt bizonyítja az is, hogy már a Forma 1-es csapatukat is átkeresztelték Alpine névre a 2021-es szezon kezdetétől. 
 
Az Alpine autómárkát még 1955-ben alapították és a vállalat sportautói kezdetben a rally versenyeken számítottak erős szereplőknek. A francia gyár a 70-es és 80-as években kezdett el fókuszálni a sportos és innovatív közúti járművekre, 1995-ben azonban leállították a gyártást.
 
Alig négy éve, 2017-ben került újra a térképre a márka, amikor is bemutatták az új Alpine A110 sportmodellt. A márka azóta egyre népszerűbb, főleg hogy 2020. szeptemberében bejelentették, hogy a Renault-csoport F1-es csapata ezentúl Alpine néven fog indulni a futamokon. Az már csak hab a tortán, hogy a csapat épp Magyarországon szerezte meg első futamgyőzelmét, mióta Alpine néven versenyeznek. 
 
alpine_szalon_torzs
A márka legnépszerűbb modellje, az Alpine A110
 
A cég azért Magyarországot és Budapestet választotta a terjeszkedési célok következő helyszíneként, mert az ország Forma 1-es jelenléttel rendelkezik, a fővárosnak pedig rendkívül különlegesek az adottságai a piacon.
 
A fővárosi szalont ősztől tervezi megnyitni az Alpine, ahol először csak a legendás Alpine A110-es sportmodell lesz kapható. A beköltözés után egyre több Alpine modellt tervez Magyarországra hozni a márka, amellyel az eladásokat szeretnék növelni. A szalont a Váci úton nyitja meg a vállalat.
 
Mivel a csoport a Forma 1-ben is jelen van, így a gyárban történő fejlesztések nem csak a Forma 1-es csapatot segítik majd, hanem a Renault és az Alpine közúti járműveit is.
 
Forrás: Renault Hungária közleménye, Alpine
Képek forrása: Alpine Cars
 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.