2010. 09. 07. - 05:29

Chevrolet Volt Concept - a jövő autója

Chevrolet Volt Concept - a jövő autója
A Chevrolte Volt az úttörő az elektromos autók világában, ez a modell ugyanis elsődleges energiaforrásként elektromos áramot használ.
A Chevrolet tervezőcsapatának sikerült kidolgozni azt a rendszert, amelynek segítségével képeset az elektromos autóval megtehető távolságot növelni. A Volt-al megtehető maximális távolság 1030 km. Különlegessége abban rejlik, hogy a többi motorral ellentétben a benzinmotort nem a kerekek hajtására használja. A benzinmotor a Volt-ban arra szolgál, hogy ha az elektromos motor már nem képes elég energiát termelni, akkor a tartalék benzinmotor elkezdi a telepek újratöltését.

Chevrolet Volt
A Chevrolet Volt elsődleges energiaforrása az elektromos áram

Az új modell fogyasztása 1.6 liter 100 kilométerenként, a tartalékmotor etalon, dízelolaj, biodízel vagy benzin üzemű is lehet.
Az elektromos motor 3 óra alatt teljesen feltölthető és a 230 V-os szabvány kimenetbe kell csatlakoztatni.
A voltot úgy tervezték meg, hogy aerodinamikai szempontból is a legjobb legyen. Légellenállása a gömbölyű első résznek a kúpos sarkoknak és az egyedi hátsó spoilernek köszönhetőn szintte tökélete.

A Chevrolet Volt belső tere
Igényesen kialakított műszerfal a kényelmesebb használatért

A belső design szép formái összhangban vannak a jövőt idéző technológiával. Folyékony kristály kijelzők, érintőképernyős szórakó és tájékoztató rendszer, USB és Bluethooth csatlakozó gazdagítják a Volt gyönyörű kivitelezésű műszerfalát.
A Chevrolet tervei szerint a Volt 2010 végére forgalomba is kerülhet.


-BT-

(Forrás: Chevrolet Hivatalos Honlapja)

Szóljon hozzá a fórumon!


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.