2011. 08. 09. - 19:43

Citroën DS újjászületése - a cél megelőzni a BMW-t és az Audit

Citroën DS újjászületése - a cél megelőzni a BMW-t és az Audit

A PSA konszern kibővíti a DS sorozatot, hogy erős konkurenciát állítson a BMW AG és a Volkswagen AG Audi modelljeinek.

 

A DS3 sikereire alapozva fokozzák a DS4 termelését és előkészítik a DS5 crossover bevezetését. A Citroën tavaly élesztette fel a legendás sorozatot, hogy emeljék profitjukat, kicsit drágább, különlegesebb autók összeállításával. A 2010 márciusában piacra dobott DS3 110 ezres darabszámával csaknem 50%-al túlszárnyalta a 16 hónapos terveket. A térgörbék, és az alkalmazott technikai újítások, mit a hidraulikus felfüggesztés és az állítható fényszórók tették naggyá a legendás modellt 1955-ben.

Citroën DS4

Minden bizonnyal a DS4 eladásai teljesítik az elvárásokat


A PSA célja, hogy visszaforgassa az idő kerekét és ismét sikeressé tegye a modellsorozatot. Ehhez mindent be kell vetniük, mert a konkurencia igen magasra tette a mércét. A DS3 versenyképes ára, mint azt említettem az eladások javulását hozta, míg a Mini eladásai romlottak. A statisztikák szerint a 3-as modell vevőinek 60%-a első Citron tulajdonos, ez azt jelenti, hogy sikerült új ügyfeleket, esetleg rajongókat szerezniük. Eközben természetesen a BMW és az Audi is frissíti modelljeit, hogy a DS3 ne ülhessen sokáig a babérjain. A másik modellel , a DS4-el kapcsolatban elmondták, hogy 45000 darab az éves termelési cél, de már 11500 megrendelés érkezett az első két hónapban az európai piacokon.
Forrás: autonews

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.