2010. 01. 20. - 05:00

Itt az új Skoda Yeti – családi autó, de terepre is tökéletes

Itt az új Skoda Yeti – családi autó, de terepre is tökéletes

Öt éve dolgozik a Skoda saját szabadidő-autóján. Eredetileg a Fabiából akarták kihozni, végül az Octavia adja az alapokat, de fő, hogy itt van. A 4,6 millió forinttól kapható Yeti főleg családi autó, de terepre is kimerészkedhetünk vele.

Valakik érzik a Skodánál, mitől lesz egy autó többféle kaszt tagjainak is felvállalhatóan klasszikus, mégsem kispolgári darab. Ilyen az Octavia, de még az elődjénél kevésbé szépre sikerült Fabia II is. Rizikósabb, kicsit is merész autójuk nemigen van, talán a Roomster.

 

Skoda Yeti hátsó nézetben is ragyogó

 

Skoda Yeti hátulról nézve is ragyogó

 

Most viszont a Skoda abban a kategóriában próbál szerencsét, ahol arat a Nissan Qashqai és erős a VW Tiguan. Itt díszlik a Ford Kuga, de akkor még nem szóltunk a szegmens alapautójáról, a Toyota RAV4-ről és a méretben hasonló, de 9,8 millióról induló árával máshová belőtt BMW X1-ről, tehát itt nem csak az észérvek döntenek.

 

A belső térrel sincs semmi gond

 

A belső tér is kifejezetten tetszetős

 

Manapság annyira sokan vesznek városi terepjárót, hogy a nagy darabszámokra utazó, erősen tutista Skodának is érdemes lett beszállnia a kategóriába. Az ő autójuk rövid, de széles és magas, ami városban jól jön.

 

A Yeti belseje egészben a vezető felőli oldalról

 

A Yeti belseje egészben a vezető felőli oldalról

 

Egy Yeti nem egészen húsz centivel hosszabb egy 207-es Peugeot-nál, parkoláskor segít a nagy hasmagasság és a robusztus futómű is. Az Octaviától örökölt felfüggesztést a Yetihez megerősítette a Skoda, nem lehet gond elfoglalni vele az alacsonyabb építésű kocsikra veszélyes parkolóhelyeket.

 

- RJ -

 

Szóljon hozzá a fórumon!

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.