2021. 05. 31. - 09:47

Jöhet az első elektromos Lamborghini

Jöhet az első elektromos Lamborghini
A következő években a hibridizálásra, az évtized második felében pedig az elektromos technológiára fókuszál majd a Lamborghini, a legendás olasz autógyár. 
A következő pár évben a Lamborghini is elkezdeni megalkotni első tisztán elektromos autó modelljét. A felsőkategóriás sportautókat gyártó vállalat célja a következő pár évben a hibridizálás, majd az, hogy csökkentsék az autóik által kibocsátott szén-dioxidot, végezetül pedig az évtized végére a fő cél, hogy egy tisztán elektromos autó is gyártásra kerüljön.
 
A cég 2025-ig közel 1,5 milliárd eurónyi összeget szán arra, hogy villamosítsák a hajtásláncaikat, azonban kiemelték, hogy az egész stratégiát úgy szeretnék kivitelezni, hogy a márka eddigi értékrendje fennmaradjon, és az ne veszélyeztesse a kiemelkedő teljesítményt. 
 
A szóban forgó tervnek a „Direzione Cor Tauri" nevet adták, amely a márka Bika csillagképének legfényesebb csillagára utal. A pontos tervet az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója, Stephan Winkelmann közölte. A 3 részből álló terv a sportautó kínálatának változásait, illetve az olaszországi Bologna megyében található gyár dekarbonizációs lépéseit tartalmazza.
 
lamborghini_torzs
Az évtized végére már láthatunk elektromos Lamborghiniket
 
Ennek alapján 2021-ben és 2022-ben még marad a belsőégésű motorok fejlesztése, tehát a benzinmotoros palettát még nem változtatják, azonban új V12-es modelleket be fognak vezetni.
 
A második szakaszban kezdődik meg a hibrid átállás, amelynek köszönhetően 2025-ig már a teljes autókínálat hibrid alternatívával lesz felszerelve. Már a második szakasz végén, tehát 2025-re is a jelenlegi kibocsátás fele lesz az autóflotta szén-dioxid kibocsátása. Ez már csak azért is kiküszöbölhetetlen, mert a márka másképp nem tudna jövedelmezően működni a jövőben. 
 
Majd ezt követően, 2025-től 2030-ig annak szentelnek figyelmet, hogy tisztán elektromos technológiájú autókat gyártsanak, tehát kijelenthető, hogy az évtized végére már tisztán elektromos Lamborghiniket fogunk látni. Az elektromos autó megalkotásában a Lamborghini az anyavállalatra, az Audi csoportra támaszkodhat majd. A bejelentések alapján az első modell egy coupé lesz. 
 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.