2022. 08. 08. - 14:02

Kár keletkezett autóján? A mesterséges intelligencia segíthet

Kár keletkezett autóján? A mesterséges intelligencia segíthet
Az autólízing egyre népszerűbbé válásával fontosabbá válik az időben elvégzett és pontos járművizsgálat. A mesterséges intelligencia alkalmazásával és automatizálással segíthet felgyorsítani a folyamatot, pontosabbá és egyszerűbbé téve azt.
A hétköznapi emberek gyakran nem rendelkeznek kellő szakértelemmel ahhoz, hogy pontosan megvizsgálják a járműveket a sérülések szempontjából. Még ha észreveszik is azokat, nem biztos, hogy képesek azonosítani a forrását.
 
Ez késedelmekhez vezethet a kárigények kiutalásában és a lízingelt járművek értékesítésében. A mesterséges intelligencia segítségével azonban a sérült autókat össze lehet hasonlítani a járművek milliónyi képével. Ez lehetővé teszi az alaposabb vizsgálatot, amely a megfelelő ügyfélhez rendelheti a károkat.
 
Akár egy hétköznapi ember is igazi autószerelővé válhat az MI segítségével
 
A járművizsgálat ilyen elterjedése egy másik előnnyel is járhat: gyorsabbá teheti az ellenőrzési folyamatot. Azáltal, hogy egy nagy adatbázisnyi képpel lehet összehasonlítani, a mesterséges intelligencia gyorsan azonosítani tudja a járművön keletkezett sérüléseket.
 
Ez azt jelenti, hogy az ellenőrök kevesebb időt tölthetnek azzal, hogy minden egyes autót megvizsgálnak a sérülések szempontjából, és több időt fordíthatnak a feltárt problémák kezelésére.
 
Összességében az automatizált járművizsgálat a mesterséges intelligencia alkalmazásával segíthet gyorsabbá, pontosabbá és egyszerűbbé tenni az ellenőrzési folyamatot.
 
Ez különösen előnyös az autólízingcégek számára, amelyek a lehető leggyorsabban szeretnék értékesíteni lízingelt járműveiket.
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.