2010. 01. 15. - 05:00

Kia cee'd sw 1,4 LX - Egy jó választás

Kia cee'd sw 1,4 LX - Egy jó választás

Az új Kia cee'd kombi is megkapta az új márkaarculatot, ami jót tett a megjelenésének. Egyébként maradt olyan amilyen volt: tágas és praktikus családi autó, ami még szemtelenül olcsó is.

Az új cee'd alig változott valamit az eredeti modellhez képest, oldalról és hátulról szinte nem is lehet észrevenni a különbségeket. Csupán elölről egyértelmű, hogy a Kia halad a korral: mindegyik cee'd a friss márkaarculat legjellemzőbb stílusjegyét jelentő új hűtőrácsáról ismerhető fel. Az új hűtőrács, a trapéz alakú alsó légbeömlő és az áttervezett első lökhárító miatt az autó orra szélesebbnek és alacsonyabbnak tűnik, s ez határozottabb, modernebb megjelenést kölcsönöz az autónak.

 

Kia cee'd kombi hátulról nincs különbség

 

Hátulról szinte nem is lehet észrevenni a különbséget


A fényszórók formáján is változtattak, továbbá az oldalsó irányjelzőket a tükörházakba költöztették. Utóbbi ennél a báziskivitelnél nem látszik, az irányjelzők nem tűntek el, a tükörházak is maradtak feketék. A többi változatnál azonban a színre fényezett visszapillantókba kerültek az irányjelzők. Hátul az új LED-es lámpák jelentenek érdemleges változást.

 

A Cee'd a vezető felőli oldalon

 

A Kia Cee'd belső tere a vezető felőli oldalról szemléltetve


Az új cee'd csapotthátú változata 25, míg kombi változata 20 mm-rel hosszabb elődjénél, de a méretnövekedés kizárólag a lökhárítók számlájára írható. A 4,5 méter hosszú, csaknem 1,8 méter széles autóban nagyvonalú a helykínálat, nagyjából akkora, mint a Skoda Octaviában. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy 180 centiméternél magasabb sofőr mögött sem kell szorongani, a térdek nem feszülnek neki az ülés támlájának. Fejtér is akad bőven.

 

A csomagtér lecsukott ülésekkel

 

A csomagtér lecsukott ülésekkel 1,6 köbméter térfogatú

 

A csomagtér alaphelyzetben 534 literes és természetesen bővíthető, 1,6 köbméterig. Sík felülethez a hátsó ülések ülőlapját előre kell billenteni, majd a támlákat le kell fektetni. A fejtámlákat nem muszáj kihúzni, de aki akarja, a csomagtér padlója alatti hasznos rekeszbe rakhatja el őket.

 

- RJ -

 

Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.