2014. 01. 13. - 10:21

Kína lett a 2013-as év legjobb autója

Kína lett a 2013-as év legjobb autója
Az EURO NCAP, mint minden évben 2013-ban is kiadott egy listát az általuk tesztelt autókról és meglepő módon egy kínai autót ítéltek a legjobbnak.
Az év egyik legnagyobb meglepetésének számít, hogy a kínai gyártmányú Qoros 3 Sedan lett az Euro NCAP értékelése szerint 2013 legjobb és legbiztonságosabb autója. A Euro NCAP több szempont alapján is teszteli az autókat és a 2013-as évben a Qoros 3 Sedan a legmagasabb, 5 csillagos értékelést kapta. Ez azt jelenti, hogy a lehető legjobban teljesített a felnőtt, a gyermek, a gyalogosvédelmi és a biztonsági teszteken is, ezáltal 2013 legbiztonságosabb családi autójának nyilvánították.


Euro NCAP - Qoros 3 Sedan törés teszt

Az Euro NCAP által végzett töréstesztek eredménye minden autógyártó számára igen fontos, ezért igyekeznek a legelőkelőbb eredményt elérni. Azért is annyira nagyszerű a Qoros 3 sedan előkelő helyezése, hiszen kínai autó eddig még sohasem ért el komolyabb teljesítményt az Euro NCAP listáján. Az törésteszteket végző Euro NCAP 2013-ban összesen 33 autót vizsgált, melyeket 7 különböző kategóriába soroltak. A legfontosabb szempontok alapján vizsgálták az autók biztonságát, menetstabilitását. Tesztelték a karosszériát, a belső felépítést, a felnőttek és gyermekek védelmit szolgáló biztonsági funkciókat. Az Euro NCAP rendszerében már nagyon pozitívnak számít a 4 és az 5 csillag elérése, hiszen a követelmények évről évre növekednek.

 


Euro NCAP - Qoros 3 Sedan menetstabilitási teszt


Tekintettel arra, hogy az Euro NCAP által végzett teszteket az autógyártó és tervező cégek igen komolyan veszik, nagyon nagy jelentősége van az évről évre növekvő követelményeknek. Minden gyártó törekszik arra, hogy az új modelljei a lehető legnagyobb elismerést kapják az Euro NCAP rendszerében, ezáltal egyre biztonságosabb autók kerülnek a piacra. Szerencsére ma már a vásárlók és a gyártók számára is egyre fontosabb szempont, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó autók közlekedjenek az utakon.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.