2021. 06. 07. - 11:17

Már több elektromos Mustangot gyárt a Ford, mint benzinest

Már több elektromos Mustangot gyárt a Ford, mint benzinest
2021-ben eddig több elektromos Mustangot gyártott a Ford Motor Company, mint a legendás sportautó benzines típusaiból. 
Komoly mérföldkövet ért el a Ford azáltal, hogy idén eddig több Mustang Mach-E autót gyártottak le, mint a legendás Mustang benzines változatából. A vállalat ezáltal jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy minél szélesebb körben terjedjenek el az elektromos hajtású járművek. 
 
A Ford Motor Company a múlt héten tette közzé eddigi 2021-es adatait, amelyből kiderült, hogy a gyárakban már több Ford Mustang Mach-E modellt gyártottak, mint a legendás Mustang benzines típusából. Az új Ford Mustang Mach-E már teljesen elektromos meghajtású, amelynek formatervét a Mustang ihlette, de nem annak az utódjának szánják. Az autó akár 610 km-t is meg tud tenni egyetlen töltéssel. Akár már a belépő szintű modell hatótávolsága is elérheti a benzines autók hatótávolságát, a csúcsmodellé pedig felül is múlja azokat.
 
ford_mustang_e_torzs
A Ford Mustang Mach-E modellt kizárólag online lehet megrendelni
 
A Ford Motor Company vezérigazgatója, Jim Farley szavai szerint 2030-ra már 10-ből legalább 4 eladott modell elektromos meghajtású lesz a vállalatnál. Továbbá, a cég 36%-kal megnövelné az elektromos járművek fejlesztésére szánt forrás összeget. A keret növelésével a Ford 30 milliárd dollárt szánna a fejlesztésre. Az első elektromos Mustangok, azaz a Mustang Mach-E modellek 2020 végén kerültek forgalomba, májusban pedig ez az autó volt a legkeresettebb és legnépszerűbb elektromos meghajtású jármű Norvégiában. A modell iránti kereslet globális szinten jóval nagyobb volt, mint amelyre a Ford számított, így a készletek is teljesen elfogytak - mondta a vezérigazgató.
 
A Ford a legnépszerűbb pickupjának, a Ford F-150-nek is elkészítette az elektromos változatát. A modellt az Amerikai Egyesült Államokban már be is mutatták, ezáltal ott már 2 teljesen elektromos hajtású Ford modell is kapható.
 
 
Forrás és képek: Ford, Tőzsdefórum, Electrive
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.