2022. 09. 26. - 18:50

Mesterséges intelligencia – Autonóm vezetési technológiákat tesztelnek Japánban

Mesterséges intelligencia – Autonóm vezetési technológiákat tesztelnek Japánban

Az elmúlt években a számítástechnika és a mesterséges intelligencia fejlődésével az autonóm vezetési technológia gyors fejlődésen ment keresztül. Számos ország kifejezetten az autonóm vezetési technológia fejlesztésére hozott létre parkokat.

2019 márciusában Japán vezető autóipari vállalata, a Toyota bejelentette, hogy a Tokiótól mintegy 50 km-re fekvő Josóban autonóm vezetési parkot hoz létre. Ezt a parkot meghatározott ideig kizárólag a vállalat fogja használni az autonóm vezetési technológia fejlesztésére és az autonóm járművek közúti tesztelésére.
 
 
A Joso park egy vezetési akadémia, amely a nyilvánosság számára is nyitva áll majd. Célja az intelligens autóipar fejlesztésének előmozdítása és az autonóm járművek közúti tesztelése. Rendelkezik egy tesztpályával, amely a világ legmagasabb szintű IKT-technológiájával van felszerelve. Ez forradalmi változásokat hoz majd a közlekedési rendszerünkben, és megoldást kínál a regionális közlekedési problémákra. A Joso autonóm vezetési park várhatóan munkahelyeket is teremt és a technológiai innováció révén hozzájárul a társadalomhoz.
 
car összesített
 
 
Mesterséges intelligencia – Autonóm vezetési technológiákat tesztelnek Japánban
 

A fotó mesterséges intelligenciával-robottechnikával készült

 

 
A vezetési akadémia egy idő után nyitva áll majd a nagyközönség előtt, ahol tesztvezetést lehet majd végezni egy tesztpályán.
 
Az autonóm vezetési technológia nem csak az autókról szól. Más járművekben, például buszokban és teherautókban is használható. A jövőben talán még repülő autókat is láthatunk! A lehetőségek végtelenek.
 
A Joso autonóm vezetési park nagy előrelépés a Toyota és Japán számára. Ez mutatja elkötelezettségüket az iránt, hogy élen járjanak ezen az izgalmas új technológiai területen.
 
 
 
 
T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.