2010. 09. 23. - 05:43

Milyen lesz az új Ford Mondeo?

Milyen lesz az új Ford Mondeo?
Bár a Ford Mondeo új generációjának forgalomba hozatalára még legalább 3 évet várnunk kell, a hírek szerint a tanulmányautó már a jövő évben debütálhat.
Az előzetes vélemények szerint ez lesz a Ford valaha gyártott legígéretesebb nagyautója. Várhatóan eddig soha nem látott módon keveredik majd az új Mondeo-ban a stílus, a luxus és a környezetbarát, gazdaságos üzemeltetés.

Az új autó is világmodell lesz, tehát Amerikában és Európában is szinte ugyanaz a modell jelenik majd meg. Ettől függetlenül több országban is gyártani fogják az autót, de a formatervi munkákért az Egyesült Államokbeli gyár a felelős.

Új Ford Mondeo
Az új autó a tervek szerint világmodell lesz

 

A Mondeo a legújabb Focus-hoz hasonlóan a Ford új designja szerint készül majd. A hűtőmaszk mérete nő de a trapéz formájú hűtőrács még mindig meghatározza az autó látványát, a fényszórók pedig az oldal irány helyett az utastér felé nyúlnak majd. Ezzel határozott karaktert adva a Mondeo-nak.

Az autó hátulján a lökhárítóba integrálva nagy kipufogó végek helyezkednek el, mely izmos felépítés benyomását kelti. Az autó egyszerre lesz elegáns és sportos.
Fényűző, luxust sugárzó utasteret ígérnek a tervezők, olyan különleges funkciókkal mint a sávelhagyásra vagy holttérben haladó autóra figyelmeztető biztonsági rendszer, tolató kamera, és olyan rendszer ami hanggal jelzi a sofőr számára, ha csökken az ébersége és pihenésre van szüksége.

Új Ford Mondeo
A sportosság és az elegancia ötvöződik az új Mondeoban

 

Természetesen a tervezők a meghajtásban is ígérnek némi változást az előző modellekhez képest. Olyan funkciókat építenek majd be az autóba amely nem csak a környezetszennyezés csökkentésére lesznek alkalmasak, hanem csökkentik az autó fogyasztását is, ezáltal kisebb lesz az üzemeltetési költsége is.

-BT-

Szóljon hozzá a fórumon!


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.