2021. 12. 13. - 14:46

Minden idők legizgalmasabb F1-es idénye fejeződött be

Minden idők legizgalmasabb F1-es idénye fejeződött be
A 2021-es Formula–1 világbajnokság a sportág történelmének eddigi legbámulatosabb idényét hozta. 
Elképesztő szezon ért véget a Formula-1-ben. Az idei világbajnoki küzdelemhez hasonlót még nem látott a sportág, ugyanis az utolsó körben dőlt el, hogy ki lesz a szezon legjobbja. A világbajnoki címet Max Verstappen nyerte Lewis Hamilton előtt, így új világbajnokot avattak az autósportban. 
 
Az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjra ugyanannyi ponttal érkezett a két bajnokesélyes, így parázs csatát várt mindenki. A rajtnál a Mercedes-es Hamilton megelőzte a Red Bull-os Verstappent és a futam nagy részében nem volt kérdés, hogy ki a gyorsabb, azonban a leintés előtt pár körrel baleset miatt beküldték a pályára a biztonsági autót és ez felborított mindent. 
 
f1_torzs
Hamilton és Verstappen az idény utolsó körében is összecsapott
 
Verstappen gyorsan a boxba hajtott új garnitúra gumikért, Hamiltont viszont nem hívta ki a Mercedes, mert azt hitték, hogy a biztonsági autó mögött fogják befejezni a szezont. A biztonsági autó azonban az utolsó körben újraindította a futamot, Verstappen pedig a friss gumikon jóval gyorsabbnak bizonyult mint Hamilton, így az utolsó kanyarok előtt megelőzte a címvédőt. Az utolsó körös előzéssel Verstappen lett a F1 új világbajnoka. A konstruktőrök világbajnoki címét viszont a Mercedes nyerte, sorozatban már nyolcadik alkalommal.
 
A jövő évi Forma-1-es szezon már az új szabályok szerint fog elindulni. Az új technikai és aerodinamikai szabályok bevezetésével a szövetség célja az volt, hogy egy csapat se építhessen uralkodó autót, ezáltal pedig szorosabb versenyt tesznek elérhetővé az egész mezőny számára, de közben az autók kialakítása is javul. A jövő évi szabály módosításokhoz hasonlót közel 4 évtizede nem látott a Forma-1, így ismét egy parázs évadnak nézhetünk elébe.  
 
Forrás és képek: F1, Marca, M4Sport
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.