2021. 10. 18. - 13:17

Önvezető repülőtaxit tervez a Honda

Önvezető repülőtaxit tervez a Honda
Jelentős forradalmasítási munkálatokba kezd a Honda, amely autonóm repülőtaxikat terveznek létrehozni a jövőben. 
Japánnak óriási a szerepe a világ autógyártásában, az ország egyik legnépszerűbb autómárkája pedig komoly forradalmasítási projektbe kezd a jövőben. A cég amellett, hogy önvezető repülőtaxikat dobna a piacra, a Holdra is fel szeretne jutni, méghozzá saját gyártású robotokkal.
 
A világon már nem újkeletű dolog, hogy egy autógyártó belekezd a saját önvezető autóinak gyártásába. A Honda évek óta nagyszabású fejlesztéseket végez ebben az irányban, legnagyobb terveik közé pedig az tartozik, hogy a 2030-as évek elején saját fejlesztésű robotokat küldenek a Holdra, valamint, hogy önvezető-repülőtaxikat dobnak piacra, amellyel megreformálnák a világ közösségi közlekedését.
 
Kétféle repülőtaxit hozna létre a Honda: a rövidebb távokra egy tisztán elektromos repülőt, míg a hosszabb utakhoz egy hibrid légijárművet, amely gázturbinával működne. A szolgáltatást hasonlóan lehetne igénybe venni, mint az Ubert, hiszen okostelefonos applikáción keresztül lehetne megrendelni a járművet az adott helyre. 
 
honda_torzs
A repülőtaxit okostelefonos alkalmazáson keresztül lehetne megrendelni a helyszínre
 
Az önvezető légijármű majdhogynem hangtalan lenne, így gond nélkül beilleszkedhetne a városi közlekedésbe. A Honda azt tervezi, hogy a járműveit folyamatosan összeköti a légiforgalmi tornyokkal és az irányító szervekkel, ezért a közelgő gépekre vagy lehetséges veszélyekre azonnal reagálni tudnának. 
 
Mivel jelenleg még nem elegendő ezen járművek hatótávolsága és a jelenlegi szabályozások sem teszik ezt lehetővé, így ez a fajta  közösségi közlekedés még nem válhat valóra Japánban, a technológia fejlődése miatt azonban a következő években változás történhet.
 
Annak érdekében, hogy ez minél korábban valósággá váljon, a japán autómárka szakemberei a repülőgépekkel, az önvezető technológiával és a robotokkal kapcsolatos kutatásaikat felgyorsítják, továbbá a Forma 1-ben szerzett tapasztalataikat is hasznosítani fogják. 
 
Forrás: Alapjárat, Honda
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.