2021. 06. 28. - 13:44

Önvezető taxikat gyártanak Kínában

Önvezető taxikat gyártanak Kínában
A következő 3 évben legalább 1000 darab önvezető taxit dobna piacra Kína egyik legnagyobb technológiai cége, a Baidu, illetve egy kínai autógyártó. 
Önvezető taxikat dobnának piacra Kínában a következő években. A Baidu óriásvállalata az egyik helyi autógyártóval összefogva tervezi kifejleszteni az önvezető taxikat. Legalább 1000 darab olyan autót fejlesztenének ki, amely önállóan képes közlekedni.
 
A Baidu programjának célja, hogy Kínában minél gyorsabban elterjedjenek az olyan szolgáltatások, amelyek az önvezető autókhoz kapcsolódnak, hiszen így a globális piacon is minél jobban terjeszkedhetnek a későbbiekben. A kínai tech óriás a BAIC Group autógyártóval tervezi megvalósítani céljait és olyan autonóm járműveket szeretnének készíteni, amelyek előállítása a jelenlegi piaci árakhoz képest jóval olcsóbb.
 
robotaxi_torzs
A taxi minden nap 40 ezer teszt kilométeren van túl 
 
A két vállalat által közzétett közlemény alapján egy önvezető taxi gyártása körülbelül 22 millió forintba fog kerülni, amely nem hangzik kevésnek, de a tech óriás számításai szerint egy hasonló tulajdonságokkal megáldott önvezető taxi ára körülbelül a 60 millió forintot is meghaladja. A gyártás költségét az alkalmazott technológiák használatával, valamint a tömeggyártás előnyeinek kiaknázásával tudták ennyire lecsökkenteni a cégek.
 
Az autonóm taxi szolgáltatásra is alkalmas jármű az Apollo Moon nevet kapta és egy városi terepjáró kinézetéről mintázták, továbbá robotaxi navigációs platformot használ. A taxi önvezető tulajdonságát a beépített szenzorok, a 13 beépített kamera, egy LiDAR, a V2X technológia, valamint az 5G-s kapcsolat biztosítja, amelynek köszönhetően távolról is irányítható a kocsi. 
 
A járműben a hangasszisztens mesterséges intelligenciára épül, valamint telefonos applikációval állítható benne a klíma is. Az autó tetejére információs panelt telepítettek, amely az utasokat kívánja tájékoztatni. A Baidu önvezető technológiája már több milliónyi teszt kilométert tett meg, piacra dobását pedig már a jövő évben szeretnék véghezvinni. 
 
Forrás: Gasgoo, PR Newswire
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.