2009. 07. 17. - 06:33

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer

Az Opel Insignia Sports Tourer stílusát leginkább a szobrászművészet és a precizitás ideális keveredéséből létrejövő eleganciaként lehet leírni. Az új Insignia tervezésekor jól láthatóan sikerült véghezvinni a kezdeti célkitűzést: azt, hogy a belső tér feláldozása nélkül kerüljön be a középkategóriába a sportos kupé-stílus.

Tekintse meg az új Insignia videóját!

 

Az új Insignia megalkotásakor iránymutató technikai megoldásokat alkalmaztak. Összesen 9 féle motorral kapható, amelyek mindegyike megfelel az Euro 5 előírásoknak: 5 benzines és 4 dízel szavatolja, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb motorral járathassa autóját. Ezek között megtalálható a legújabb 2.0 literes BiTurbo dízel (190 LE) éppúgy, mint a benzines 1.6 turbó (180 LE). Az Opelnél már természetes, hogy az Insingnia új változata az elképesztően alacsonyra csökkentett CO2-emisszót garantáló ecoFLEX motorral is piacra kerül majd.

 

Opel Insignia Sports Tourer

Az új Insignia megalkotásakor iránymutató technikai megoldásokat alkalmaztak

 

Az autó tervezésekor alkalmazott vezető technikai megoldások azonban nemcsak a motorokat érintik. Az Opel Insignia Sports Tourer olyan ínyencségeket is a középkategória részévé avat, mint a programozható nyitási magasságú, elektromos hátfal-ajtó; a FlexRide-opció, az Opel 'Őrszem' kamerarendszer, vagy éppen a TopTec üléshuzat.

 

Opel Insignia

Opel Insignia - Formaterve lélegzetelállító

 

Az elektronikus FlexRide futómű valósidőben szabályozza a csillapítást - így javítja a menetstabilitást. Az alapbeállítás mellett a volán birtokosa a komfortos „Tour"-, illetve a „Sport"-mód váltogatásával a kormányzás és gázadás jellemzőit változtathatja, sőt extraként még a műszervilágítás színét is. Mindez, az elektronikus és gépészeti megoldásokat ötvöző, adaptív stabilitási technikával valósul meg.

 

Műszerfal

Az innovatív Opel 'Őrszem' kamerarendszer felismeri a közlekedési táblákat

 

Az Insignia előremutató innovációi között említhető egy autóipari újdonság: a TopTec üléshuzat, amely olyan nano-technikai eljárással készült, amely révén a huzat nem fakul ki, és nem szívja be a folyadékot, ezáltal nagyságrendekkel megkönnyíti az autóbelső tisztán tartását. Az innovatív Opel 'Őrszem' kamerarendszer pedig felismeri a közlekedési táblákat, ráadásul a sávelhagyásra is figyelmezteti a sofőrt.

 

 

Vezetőtér

Opel Insignia - A kényelmes luxus utazásért

 

Az Insignia Sports Tourer minden idők legáramvonalasabb Opel kombija, de az új modell egyéb újdonságai között említhető akár az AFL fényszóró új generációja, vagy az ergonómikus és hátkímélő sportülés is.

 

[Forrás: opel.hu]

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.