2013. 12. 10. - 12:01

Rekordokat döntöget az autóeladás Kínában

Rekordokat döntöget az autóeladás Kínában
Csak novemberben több mint két millió új autót adtak el Kínában, ez igen komoly rekordnak számít az előző évek eladásaihoz képest.
A 2012-es évhez képest tizennégy százalékkal emelkedett az autó eladások száma. Csak a novemberi hónapban már több mint kettő millió új járművet adtak el. A Kínai Autógyártók Szövetsége mint minden évben, az idén is kiadta az előző 11 hónapról készült értékelést. Az elkészített statisztikai adatok alapján 2013. január 1. és 2013. november 30. között 19,86 millió új járművet értékesítettek.

Növekszik az autó vásárlási kedv Kínában
Egyre több új autót adnak el Kínában

Ez nem csak hogy 14 százalékkal több a 2012-es év ugyanezen időszakához képest, de már felül is múlta a tavalyi egész éves értékesítés mértékét. Az év utolsó hónapjára, decemberre is hasonló aktivitásra számítanak az autóeladás terén, ezért az elemzők szerint a 2013-as évi össz eladás mértéke meg fogja haladni a 21 millió járművet. Ha Kínában ilyen ütemben emelkedik az új autó vásárlási kedv, akkor hamarosan elérik a legnagyobb mértékű éves szintű növekedést is.

 

-BT-

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.