2021. 07. 26. - 12:01

Teljesen átáll az elektromos autók gyártására a Mercedes

Teljesen átáll az elektromos autók gyártására a Mercedes
A következő évtized elejétől, 2030-tól már csak az elektromos autók gyártására fog fókuszálni a Mercedes-Benz. 
Teljesen elköteleződhet az elektromos autók iránt a Mercedes-Benz. Az autógyártó vezérigazgatója bejelentette, hogy egyre gyorsabb változások jellemzik az autóipart, ezért felkészülnek arra, hogy 2030-tól már csak elektromos autókat gyártsanak, amennyiben ezt a piaci feltételek is megengedik.
 
A Mercedes-Benz ezáltal teljesen elektromos stratégiára vált, habár az elmúlt években még azt hangsúlyozták, hogy csak mérsékelt ütemben állnának át a villanyautók gyártására. A német prémium gyártó a bejelentéssel világossá tette mindenki számára, hogy fontos számukra a kibocsátás mentes jövő. 
 
A cég beszámolója szerint a jövő évtől kezdve már minden autómodell kategóriájában kínálnak tisztán elektromos meghajtású járműveket, 2025-től pedig az új jármű modellek csak elektromos formában lesznek kaphatók. Az autógyártó ezen törekvéseit úgy szeretné véghez vinni, hogy közben a nyereségességét is megtartja. 
 
elektromos_mercedes_torzs_1
Az új autók fejlesztését a Mercedes F1-es részlege is segíti
 
Az átállás sikeres előmozdítása érdekében a Mercedes-Benz alapos terveket készített, amely főleg a kutatási és fejlesztési protokoll felpörgetését tűzte ki célul, hiszen ezáltal történhet meg a minél gyorsabb váltás. Az évtized végéig a gyártó közel 40 milliárd eurót kíván a projektbe és a villanyautók fejlesztésébe fektetni. 
 
Mivel a márka úgy érzi, hogy az ügyfelek részéről is nagyobb elfogadási arány szükséges az elektromos járművek felé, így az autó portfolió kialakítását is megújítanák, amely jelentősen hozzájárulhat az elfogadás növekedéséhez. A stratégia első lépései közé tartozik, hogy már a jövő évben is új modelleket dob piacra a Mercedes-Benz. Az EQE limuzin, az EQE és EQS SUV már csak elektromos meghajtással fog működni, 2024-től pedig a G osztály is debütálni fog az elektromos piacon. 
 
A további fejlesztésekhez a cég a YASA-t is felvásárolta, amely egy olyan vállalat, akik nagy teljesítményű villanymotorok fejlesztésével foglalkoznak. Az akkumulátorok gyártásához a Mercedes-Benz 8 gigagyárat hoz létre világszerte. 
 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.