2021. 11. 15. - 14:30

Tisztán elektromos járművek sorozatgyártásába kezd Magyarországon a Mercedes

Tisztán elektromos járművek sorozatgyártásába kezd Magyarországon a Mercedes
Komoly mérföldkőhöz érkezett a magyar autóipar azzal, hogy az országban először kezdik meg egy tisztán elektromos jármű sorozatgyártását. 
Jelentős mérföldkőhöz jutott el a magyar autóipar azzal, hogy először kezdődik egy tisztán elektromos meghajtású autó sorozatgyártása az országban. A beruházást Szijjártó Péter jelentette be, aki elárulta, hogy a Mercedes autógyártóról van szó. A Mercedes Kecskeméten kezdi el a nem mindennapi gyártási folyamatot. 
 
A közlemény szerint Kecskeméten a Mercedes vadiúj és teljesen elektromos SUV jármű modelljének a gyártása kezdődik el. A Mercedes EQB sorozatgyártását 50 milliárd forintból indítja el a német prémiumgyártó, a beruházáshoz pedig a magyar állam 15 milliárd forintos támogatást nyújt. A magyar állami támogatás eredményeképp több 100 új munkahely jöhet létre, mindemellett pedig a Mercedes biztosítja, hogy megtartja mind a 4400 magyarországi munkavállalóját. 
 
mercedes_eqb_torzs
A Mercedes EQB
 
A beruházás óriási előny Magyarországnak, mivel az egész autóipar jelentős változásokon megy keresztül, az elektromobilitást célzó beruházások pedig már a jövőbe való befektetést jelentik. Mivel a Mercedes az évtized végére az összes modelljével átáll az elektromos meghajtásra, így a kecskeméti gyár komoly feladatokat kap. Többek között a világ számos országába innen szállítják majd a Mercedes EQB modelleket. 
 
A kecskeméti gyártósoron már számos meghajtás szerepel a belső égésű motoroktól, a plug-in hibrid meghajtáson át a teljesen elektromos meghajtásig, így egyre fontosabb helyszín a Mercedes életében. A kecskeméti üzem termelése a jövő évtől már teljesen karbonsemleges módon működik tovább, amely azt biztosítja, hogy az üzem a globális gyártási hálózat fontos helyszíne lesz a következő években-évtizedekben is. 
 
Forrás és képek: MTI/Ujvári Sándor, Mercedes
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.