2016. 01. 24. - 17:43

Újabb autó visszahívások hibás alkatrészek miatt

Újabb autó visszahívások hibás alkatrészek miatt

Tovább gyűrűzik a botrány az úgynevezett „gyilkos légzsákok” ügyében, ugyanis ismét ötmillió autó került visszahívásra a hibás alkatrészek miatt.

Egy japán cég gyártja azokat a légzsákokat, amelyeket nemrégen életveszélyesnek nyilvánítottak, és emiatt a gyártót kettőszázmillió dolláros pénzbüntetésre ítélték. A légzsákok miatt ugyanis már több sofőr is megsérült, egy Dél-Karolinában történt balesetben pedig az autó vezetője bizonyíthatóan a légzsák miatt veszítette életét. A hibás légzsák ugyanis egy kisebb koccanáskor felrobbant és a sofőr testébe fémdarabok fúródtak, ennek következtében életét vesztette.

Életveszélyes légzsákokat hívtak vissza
A "gyilkos légzsák" az ütközéskor felrobban, ennek következtében fémszilánkok fúródnak a sofőr testébe

A baleset óta már több száz autós sérült meg, ezért az autógyárak visszahívják autóikat és garanciálisan kicserélik a rossz légzsákokat. Amerikában most újabb 5 millió jármű visszahívásáról rendelkeztek, így már 24 millió felé emelkedett azon gépjárművek száma, amelyek a hibás légzsákok miatt kerültek visszahívásra. A Takta ugyanis egy nagyon közkedvelt gyártó, amely a Ford, a Volkswagen, az Audi, a Mercedes és a Saab autóknak is szállított a hibás légzsákokból.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.