2009. 07. 15. - 06:32

Volvo S40 DRIVe, az év környezetbarát autója

Volvo S40 DRIVe, az év környezetbarát autója
Az új Start/Stop technológiával felszerelt Volvo S40 1.6D DRIVe modellt érte a megtiszteltetés: elnyerte a Green Car of the Year (Az év környezetbarát autója) címet a rangos 2009 What Car? Green Car Awards megmérettetésen. A díjátadó ünnepséget a londoni városházán tartották, a díjat London polgármestere, Boris Johnson adta át.

Tekintse meg a Volvo S40 videóját!

 

A kiemelkedően jó, mindössze 104 g/km széndioxid-kibocsátás, valamint a mindössze 3,9 l/100 km üzemanyag-fogyasztás meggyőzte a What Car? zsűrijét is, akik szerint az S40 DRIVe az egyedülállóan alacsony üzemanyag-fogyasztás, a praktikum, a biztonság és a vezetési élmény kombinációjának köszönheti a díjat.

 

Volvo S40

A Volvo S40 kiemelkedően jó széndioxid-kibocsátási adatokkal rendelkezik

 

"A Volvo S40 DRIVe egy nagyon vonzó környezetbarát autó. Az alacsony széndioxid-kibocsátás nem megy a minőség, a biztonság vagy a vezetési élmény rovására, és az autó komoly értéket képvisel. Pontosan az ilyen szereplőket kívánjuk díjazni a Green Car of the Year keretében" - mondta el Steve Fowler, a What Car? szerkesztője.

 

"A Volvo nagyon elkötelezett a környezet védelme iránt. A termeléstől kezdve a használaton át a selejtezésig minden fázisban az egészség megóvása, az erőforrások optimális kihasználása és a káros környezeti hatások kiküszöbölése volt a legfőbb célunk" - tette hozzá Stuart Kerr, a Volvo európai régiójának elnöke.

 

Út közben

A Volvo S40 DRIVe egy nagyon vonzó környezetbarát autó

 

"A közelmúltban bemutatott DRIVe modellcsalád lehetővé teszi a Volvo számára, hogy a középkategóriában olyan autókat ajánlhasson, amelyek széndioxid-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása a versenytársak kisautóiéval vetekszik. Vásárlóink számára ez azt jelenti, hogy a Volvo választása esetén semmiről nem kell lemondaniuk. Erre a kiemelkedően fontos díjra a Volvo a lehető leghatékonyabb üzemanyag-felhasználású autók kifejlesztésére tett erőfeszítéseinek elismeréseként tekintünk" - fejtette ki Stuart Kerr.


A Start/Stop rendszer részletesen
A széndioxid-kibocsátást az új S40 DRIVe modell esetében a Start/Stop rendszer segítségével sikerült 104 g/km értékűre csökkenteni.

 

Amikor a vezető az autó álló helyzetében üresbe teszi a váltót és felengedi a kuplungot, a motor leáll. A kuplungpedál ismételt lenyomására a motor újra beindul. A Volvo Start/Stop rendszer folyamatosan felügyeli a kényelmi szinteket, és automatikusan újraindítja a motort, ha például megnő az utastérben levő levegő páratartalma.

 

Volvo S40 hátulról

Volvo S40 a biztonságos és környezetbarát vezetés élményéért!


Az innovatív felügyeleti rendszer működőképességét egy kis kiegészítő akkumulátor biztosítja, amely további teljesítménnyel támogatja a fő akkumulátort. Ennek a kiegészítő akkumulátornak köszönhetően a Volvo DRIVe modellek kiemelkedően gyorsan és simán indulnak. Az indítómotor használatakor az audiorendszer és a gépkocsi világítása működésben marad.

 

Ez különbözteti meg a Volvo Cars megoldását a konkurencia rendszereitől. Az alapfelszereltség részeként beszerelt nagyobb akkumulátor a fejlesztés után akár 175 000 Start/Stop ciklussal is megbirkózik. A Start/Stop technológia a Volvo C30 és V50 DRIVe modellekben is szolgálja környezetünket.

 

Út közben

Volvo S40 magas színvonalú innovatív megoldásokkal felszerelve!

 

A Volvo számos típusából kínál DRIVe változatot: az üzemanyag-takarékos Volvo S40 modellen kívül a C30, V50, V70, S80, XC60 és XC70 típusokból is.

 

(Forrás: volvo.hu)

 

Márkafüggetlen Autó Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.