2019. 12. 31. - 18:00

Fontos a meseolvasás

 Fontos a meseolvasás

Nemcsak a gyermek alapvető készségeit erősíti a mese, hanem számos egyéb pozitív hatással is bír, amelyek elengedhetetlenek lesznek felnőttként.

A pszichológusok mindig felhívják a figyelmet a mesék fontosságára. Azt javasolják minden szülőnek, hogy már egészen pici korban kezdjenek el mesélni a csemetéknek. Sőt, van, aki már a terhesség alatt is olvas mesét, hiszen egyes kutatások szerint segíti a kötődést.
 
 Fontos a meseolvasás
Fontos a meseolvasás

További kutatások során igazolták, hogy a mese megnyugtat, szórakoztat és még képes elűzni a félelmet is. Ezen túlmenően segít a koncentrálásban és javítja a memóriát és természetesen a szókincset. Egyes vizsgálatok azt bizonyítják, hogy aki sokat hallott és olvasott mesét gyermekként, az felnőttként sokkal jobban kitudja magát fejezni.
 
Ha ez még nem lenne elég érv, akkor érdemes kitérni arra is, hogy megnyugtatja az apróságok lelkét és segít a problémák feldolgozásában is. Ráadásul a kreativitásukat is növeli, így hát érdemes minél gyakrabban bújni a mesekönyveket.
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.