2020. 05. 19. - 12:15

3 tipp, hogy a baba megszabaduljon a székrekedéstől

3 tipp, hogy a baba megszabaduljon a székrekedéstől

Csecsemőknél gyakori a szabálytalan bélmozgás – ám szerencsére könnyű megküzdeni a problémával, méghozzá természetes módszerekkel.

A szabálytalan bélmozgás kisbabáknál sűrűn előfordul. Szinte minden gyermeknél jelentkezik hasmenés vagy székrekedés. Nem kell azonban aggódni emiatt – szülőként persze stresszelünk amiatt, hogy a csecsemő szenvedhet, különösen, ha sír és fájdalmai vannak.
 
Gyógyszert nem ajánlott adni a babának. Sokkal ésszerűbb alternatív módszerekkel kezelni a problémát, s könnyíteni a csecsemő bélmozgását. Számos természetes módszerrel megtehetjük ezt.
 
Adhatunk a baba ételéhez olyasmit, ami segít meggátolni a székrekedést
Adhatunk a baba ételéhez olyasmit, ami segít meggátolni a székrekedést
 
Első körben azonban fontos megtudnunk, miért nincs minden nap széklete a babának. Ha az anya szoptatja, normális, hogy a gyermek szervezete nem minden nap termel székletet, ám egy tápszerrel etetett baba akár naponta négyszer is. A keveset táplált csecsemő szenvedhet székrekedéstől.
 
Lássuk, milyen természetes módszerek segíthetnek.
 
1.Próbáljunk meg mazsolát adni neki
 
Kalcium, vas, kálium és magnézium egyaránt van a mazsolában. 1 éves kor alatt azonban ezt a módszert nem szabad használni. A fulladás kockázatának elkerülése érdekében a mazsolát alaposan aprítsuk össze, mielőtt a babának adjuk.
 
2.Természetes hashajtó a kókuszolaj
 
Adjunk a baba táplálékához nagyjából 1 teáskanálnyit a kókuszolajból. Természetes hashajtó, segíteni fog megindítani a kicsi bélmozgását. Egy kevés olajat a gyermek ánuszába is kenhetünk, így a székletet könnyebben ürítheti is.
 
3.Adjunk papayát a gyermek ételéhez
 
A papya szintén természetes hashajtó. Nemcsak könnyíti a bélmozgást, de az emésztést is segíti. Aprítsuk össze megfelelően, s így adjuk a babának. Táplálékához és tejéhez is kaphatja. Ám ha a gyermek fiatalabb, mint 6 hónapos, nem szabad ezt a módszert alkalmazni.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.