2021. 06. 22. - 11:45

3 top tipp anyukáktól – pelenkatémában

3 top tipp anyukáktól – pelenkatémában

A kisbabák napi ellátása körül mindig akadnak kisebb-nagyobb problémák, ám a gyakorlott édesanyák és édesapák már hasznos tanácsokkal segíthetnek másoknak ezen a téren.

Nem egyszerű belejönni az elején, pár nap után azonban már úgy mehet minden, mint a karikacsapás: pelenkacsere, büfiztetés, a babaszennyes megfelelő elszigetelése.
 
Íme 3 tipp gyakorlott anyukáktól, akik számára a pelenka körüli problémák jelentették kezdetben a kihívást.
 
1.A pelenkacserét mindig azzal kezdjük, hogy egy tiszta pelenkát rakunk a baba alá – a lehető leggyorsabb csere érdekében, és különösen, ha a csecsemő fiú, mert ők hajlamosak gyakran a levegőbe pisilni.
 
Hasznosak a jó tippek az egyszerűbb pelenkacseréhez
Hasznosak a jó tippek az egyszerűbb pelenkacseréhez
 
2.A büfiztetésre használatos anyagok gyakran túl kicsik, nem fednek be elég területet - ezért előfordulhat, hogy ha a baba kiköp valamit, az a szülő ruháján landol. Hasznos, ha ezek az anyagok helyett inkább kis takarót vagy törölközőt használunk.
 
Félbe is hajthatók, sőt, a pelenkázó tetejére is rakhatók, s ezen könnyebben elvégezhető a pelenkacsere a babán. Nem történik akkora gond akkor sem, ha közben pisil vagy bekakil. Egyszerűbb a takarót vagy törölközőt kimosni, mint a pelenkázóasztalt takarítani.
 
3.Használjunk hálós szennyestáskákat – olyanokat, mint a fehérneműs táskák, csak nagyobbakat, a baba ruháinak.
 
Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ha egy csomagban rakjuk őket a mosógépbe, majd a szárítóba. A derekunk is sokkal szívesebben veszi majd, hogy nem kell hosszasan keresgélni a mosógépben az apró ruhadarabokat!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.