2021. 02. 09. - 11:45

5+1 tipp, hogy újdonsült anyaként optimisták maradjunk

5+1 tipp, hogy újdonsült anyaként optimisták maradjunk

A baba születését követően az ember alváshiányos, fizikailag és szellemileg is kimerült – ilyenkor bizony nem könnyű a szülői lét napos oldalát is nézni. Íme hozzá néhány hasznos tipp!

A szülővé válás kezdetben nem könnyű – ezt bárki megmondhatja, aki már átélte a gyermek világra jöttét követő időszakot.
 
Alváshiánnyal, mentális és fizikai kimerültséggel nehéz optimistán szemlélni mindezt, de ha törekszünk rá, sikerülni fog. Íme ehhez néhány jó tanács!
 
1.Ismételjük el magunknak naponta, hogy ez az időszak nem tart örökké: lesznek újra nyugodt éjszakáink, pihentető alvásunk és képesek leszünk újra a régi rutin szerint élni. Nyilvánvaló, mennyire vágyunk rá már most, hogy ez így legyen, de higgyük el: a dolgok jobbá válnak. Az ebbe vetett hit továbblendít.
 
A kezdeti időszakot érdemes nevetéssel átvészelni
A kezdeti időszakot érdemes nevetéssel átvészelni
 
2.Vegyük körül magunkat optimista kismamákkal: az újdonsült és a már „régi motoros” anyukák egyaránt megnevettethetnek és jó hatással lehetnek ránk, rávilágítva a megzavart és átvirrasztott éjszakák és kakis-pisis történetek mulatságos oldalára. Fedezzük fel a humor erejét!
 
3.Olvassunk könyveket, amelyek megnevettetnek: lehetnek ezek szülőknek szóló olvasmányok is, amelyek ezen időszak jó és rossz oldalát humorral adják át. Akár párunkkal együtt is olvashatjuk, így jókedvvel térünk nyugovóra.
 
4.Nézzünk műsorokat, amelyek olyan emberekről szólnak, amilyenek mi vagyunk: egy epizód naponta felvidíthat, magunknak és partnerünknek is adhat egy löketet a továbblendüléshez.
 
5.Kövessünk más anyákat a közösségi oldalon: bizonyára találunk közös pontokat másokkal, s számos olyan témát is, amelyen lehet nevetni.
 
6.Nézzünk komédiát, ami szülőkről szól: ilyeneket már a youtube-on is találhatunk a megfelelő keresőszavak beírásával.
 
A nevetés a legjobb orvosság – ez a jelen esetben és időszakra is igaz!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.