2020. 12. 22. - 12:30

6 egyszerű tipp az egész család egészségéért

6 egyszerű tipp az egész család egészségéért

Az egészséges mindennapok elérése nem mindig egyszerű – különösen, ha több tagból álló családról van szó. Vannak azonban könnyű lépések, melyek ehhez hozzásegítenek.

Szeretnénk egészséges életmódot kialakítani? Nem olyan nehéz, csupán néhány szabályt kell betartani.
Akár párban neveljük gyermekünket, akár egyedülálló szülőként, legyünk kreatívak, hozzunk létre a szívre nézve egészséges szokásokat! Lássunk ehhez pár tippet.
 
1.Határozzuk meg a szabadidős tevékenységeket: kövessük nyomon hetente, milyen aktivitások jellemzik a család tagjait. Mozognak, sportolnak-e eleget? Ha szükséges egy kis pótlás, vacsora előtt vagy után érdemes egy kicsit közösen is mozogni. Tegyük prioritássá a sportot, legyen az 60- vagy akár csupán 30 perces séta, kocogás, bármilyen szórakoztató mozgás, melyben mindenki részt vehet.
 
Találjunk ki közös családi sportokat, amit mindenki szívesen csinál
Találjunk ki közös családi sportokat, amit mindenki szívesen csinál
 
2.Tervezzük meg a heti menüt és készítsük előre el az ételeket. Sokkal egészségesebben étkezik majd a család, ha nem az ebéd előtt gyorsan megvehető és bedobható ételekre hagyatkozunk. Egy kis előre tervezéssel és készüléssel egészséges otthoni ételek állíthatók össze, melyeket könnyedén be lehet vinni a munkahelyre és az iskolába is, lezárható dobozban. Ne feledjük melléjük az egészséges nassolnivalókat sem!
 
3.Egyszerűsítsük a családja „menetrendjét”: a társadalomban talán az az elvárás, hogy mindent oldjunk meg egyszerre – a non-stop üzemmód azonban nemcsak nem fenntartható, hanem egészségtelen is. Vegyük előre azokat a prioritásokat, amelyek valóban fontosak, s tegyük hátrébb a kevésbé azokat – így jut időnk a mozgásra és azokra a dolgokra is, amelyek egészségünket szolgálják.
 
4.Kis lépésekben haladjunk: ha mi vagyunk a háztartás vezetői, alakítsuk át mindennapjainkat úgy, hogy a takarításból is mindig egy kevéssel haladjunk. Így nem fáraszt ki annyira és minden egyébre is jut idő.
 
5.Kérjünk meg minden családtagot, hogy vegye ki a részét a háztartási feladatokból: ezzel máris előrébb vagyunk. Nem számít, mennyi idősek a gyermekek, mindenkire rá lehet bízni valamit. Segíthetnek például az egészséges ételek előkészítésében is. Fogjuk fel a családot úgy, mint ha egy csapat lennénk, s mindenkinek közösen kell munkálkodnia a sikerért.
 
6.Éljünk jó példákkal: ha azt szeretnénk, hogy a gyermekeink egészségesen éljenek, nekünk kell szülőként előttük járni a példával. Senki sem tökéletes, de eltökélt lehet, s az elszántságot is átveszik a gyerekek.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.