2019. 03. 31. - 11:12

A csecsemőknél is veszélyes lehet a túlsúly

A csecsemőknél is veszélyes lehet a túlsúly
Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint azoknál a csecsemőknél, akik túlsúlyosak később nagyobb eséllyel alakulnak ki különböző betegségek. 
Világszerte nagy gondot okoz az elhízás. Hazánkban is rengetegen vannak, akik súlyproblémákkal szenvednek, amely már sajnos sok esetben egészen pici korban is kialakul. 
 
baba
Nem mindegy, hogy mit eszik a kisgyermek

A nagymértékű elhízás eredményeként pedig egyre több gyermeknél alakul ki kettes típusú cukorbetegség. Korábban végzett kutatások kimutatták, hogy a diabéteszt és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában szerepet játszik a csecsemőkori túlsúly. Náluk sokkal nagyobb az esélye a fent említett betegségeknek, mintegy átlagos súlyú babánál. 

Éppen ezért a szakemberek arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy figyeljenek oda arra, hogy mit adnak gyermeküknek, hiszen az jövőjüket is befolyásolja. Érdemes rengeteg gyümölcsöt és zöldséget adni a piciknek, hogy azokat később is kedveljék és a hizlaló ételeket válasszák a jövőben. 
 
 
Nagy Orsolya
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.