2018. 01. 29. - 19:50

A gombák is beindíthatják a szülést

A gombák is beindíthatják a szülést
Egy friss tanulmány eredményei arra engednek következtetni, hogy a magzatvízben lévő gombák, valamint baktériumok akár koraszülést is okozhatnak. 

 

Érdekes kutatást végeztek a közelmúltban a Stanford Egyetem szakemberei. A felmérés során a  koraszülötteket világra hozó édesanyák magzatvizét vizsgálták meg. A tudósok nemcsak a PCR-t, hanem a régi módszert, a tenyésztést is kipróbálták. Korábban ugyanis csupán csak utóbbival lehetett kimutatni, hogy van-e kórokozó a magzatvízben. Ez azonban nem minden esetben hozott pontos eredményt. Leginkább csökkentette a valós számokat. 
 
A gombák is beindíthatják a szülést
 
A kutatók összesen százhatvanhat nőtől vettek mintát. Ezek között több mint százan túl korán adtak életet gyermeküknek. A vizsgálatok során mintegy huszonötben pedig találtak baktériumokat és gombákat. Összesen tizenhét félét. Ebből kiderítették, hogy akár ezek is okozhatnak koraszülést. Ráadásul még egy eddig ismeretlen fajt is felfedeztek a baktériumok között. 
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.