2019. 08. 18. - 10:50

A gyömbér segíthet a rosszulléteken

A gyömbér segíthet a rosszulléteken
Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni. 

 

A legtöbb nő szenved a terhesség elején émelygéstől, hányingertől, ami nem túl kellemes. Mint mindenre, természetesen erre is van megoldás. Az egyik legnépszerűbb gyógynövény, a gyömbér könnyedén segíthet a kismamáknak. Egy vizsgálat során a szakemberek kiderítették, hogy a rosszullétet javítja. Hatása a benne lévő illóolajban van, amely enyhíti a nyálkahártyák irritációját és megnyugtatja a gyomrot. Ettől az olajtól van egyébként a gyömbérnek olyan kellemes illata és jellegzetes íze is. 
 
 
gyomber2
A gyömbér elmulasztja az émelygést
 
Fogyasztása nemcsak kismamáknak javasolt, hanem az utazástól szenvedőknek is. Érdemes indulás előtt pár órával enni belőle, mert megelőzi a rosszullétet. 
 
Az áldott állapotban lévők pedig a reggeli émelygést kerülhetik el vele. Ehhez azonban naponta legalább négyszer szükséges fogyasztani az első két hónapban. Ha valaki hosszabb időn keresztül szeretné használni, annak előtte az orvosával kell egyeztetni. A gyömbért mellett a B6 vitamint is ajánlott szedni, hogy biztosan elmúljon a kínzó gyengeség.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.