2020. 02. 08. - 14:05

A kiabálás nem old meg semmit

A kiabálás nem old meg semmit

A szakemberek abban bizony egyetértenek, hogy a kiabálásnak igencsak komoly következményei lehetnek. Éppen ezért mindenkinek azt tanácsolják, ha lehet kerüljék ezt a nevelési módszert.

Sokszor nem könnyű szülőnek lenni és megfelelően dönteni bizonyos helyzetekben. Vannak bizonyos esetek, amikor a felnőttek sem tudnak érzéseiknek parancsolni, de érdemes megállni pár percre és elgondolkodni.
 
A szakemberek ugyanis úgy vélik, hogy egy-egy kiabálásnak lehet olyan hatása is akár, mint egy pofonnak. Sőt, ha veréssel társul akkor akár súlyos követkeményei lehetnek.
 
gyermek
Érdemes nyugodtan elmondani a gyermeknek, ha rosszat tett

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint, azok a gyerekek, akikkel sokat kiabáltak sokkal hajlamosabbak a depresszióra és a szorongásra. Ráadásul a kicsik eltanulják ezt a nevelési formát. Emellett a felesleges ordítozásnak sok esetben hatása sincs. Érdemes inkább nyugodt hangnemben elmagyarázni a gyermeknek, ha valami rosszat tett, hiszen megérti.
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.